mind your step

Vanmorgen vroeg heb ik pa en ma naar Schiphol gebracht. Om 02.45 uur ging het wekkertje. Even snel douchen, bij Niels langs om de sleutels van de studio met veel lawaai door de bus te gooien, en daarna naar het ouderlijk huis. Tegen 03.40 uur vertrokken we. Mijn moeder is niet zo’n held in de auto, dus daar moet ik m’n rijgedrag nogal eens op aanpassen. Voorbeeld: met meer dan 60 op de snelweg door een bocht is volgens ma ‘vragen om problemen’. Kortom, drie keer zuchten en intrappen die rem.

Tegen 04.45 parkeerde ik de auto op Schiphol (quoot van de ochtend was: "Ray, moet de navigatie niet aan, weet je wel waar Schiphol is?") en liepen we naar de incheckbalie. Ondanks dat ik met regelmaat vloog en vlieg maakt de wereld van Neerlands grootste vliegveld en enige luchthaven toch nog wel indruk. Over de loopbanden naar ‘departures’ en daar konden pa en ma inchecken. Geen rij, nog keuze voor ‘raam of gangpad’ (kortom: gangpad) en al snel werden de boardingpassen uitgereikt. Er was nog best even tijd voor een bak koffie, dus konden we ook nog even gezellig zitten. Over een kwartier, om 07.20 uur, vliegen ze op Heraklion. Griekenland. Temperatuur daar is zo midden op de dag een graadje of 30. Heerlijk. Zeker in dat klimaat prima uit te houden.

Ik moet zeggen: het kriebelt. U zult zeggen: krab dan even, maar dat helpt niet. Ik wil ook. Ook inchecken, boardingpas krijgen en door die slurf heen richting een zonnige bestemming. Vandaag de diverse reissites toch maar even bekijken. De baas heeft het vakantiegeld tenslotte niet voor niets gestort.

Hebt u al reisplannen?

 • Bluesmeister

  Yep…..maandag over een week gaan we naar Griekenland (het eiland Thassos)

 • Bren

  Sorry Raymond. Maar ik heb altijd vakanties gepland staan… Nog drie weekjes en dan: Mallorca met mijn zusje. (en dan later nog naar Cuba – de vakantie)
  Groetjes!

 • Anne

  Nee, lekker thuis.

 • Mark

  Hoi Raymond, wat een gezellige weblog heb je. Ik wil deze zomer een weekje naar Engeland, want dat is m’n favoriete ‘andere land’. En jij, heb je zelf al vakantieplannen?

 • Ria

  Over 6 weken een weekje Duitsland en over 8 weken misschien nog een weekje Zeeland. Nog even wachten dus. Zucht.

 • Janneke

  Er zal dit jaar nog wel een keer een weekendje Brussel komen en een weekendje Berlijn, en hopelijk nog een weekendje Lowlands ook. Maar (nog) geen concrete plannen over langere vakanties. Vakantiegeld is ook leuk voor zomerfeestweekenden en huishoudelijke aankopen enzo…

 • Maaike

  vrijdag voor drie weken naar Corsica…even wat vitamine Zon opsnuiven 🙂

 • Ilona

  Wij gaan lekker een klein weekje naar Praag. Heb er al wel zin in.

 • heyrik

  plannen genoeg, nu de uitvoering nog

 • Rinkelbel

  We kunnen bijna zwaaien naar je ouders. Rhodos ligt op ongeveer dezelfde breedtegraad. Of is het lengtegraad?

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.