in europa

Het is het magnum opus van schrijver Geert Mak. Zijn boek ‘In Europa’ is één van de literaire hoogtepunten van de afgelopen decennia. Mak beschrijft de geschiedenis van de afgelopen eeuw. Hij reisde naar Londen, Stalingrad en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, bekeek de geparfumeerde kleerkasten van Helena Ceausescu in Boekarest en de speelgoed auto’s in een verlaten crèche in Tsjernobyl. Het werd een inventarisatie: hoe lag het continent erbij aan het slot van de eeuw… Het boek ‘In Europa’ was de basis voor het tv-verhaal. Gemaakt door de VPRO, uiteraard mét Mak, die zelf ook het commentaar geeft. Uitstekende productie, het bekijken waard. Op UitzendingGemist.nl kunt u eerdere afleveringen bekijken; actuele afleveringen ziet u elke zondagavond op NL2.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.