Eetrecensie: Over De Tong

  • Life
  • augustus 24, 2010

Maandagavond met disgenoot Marlijn (Twitter: @lijno) gegeten bij Over De Tong. Klein restaurant aan de Willemskade in Zwolle. Goed bereikbaar, parkeergarage voor de deur. Was al een tijd van plan om er te gaan eten, maar op de een of andere manier kwam het er niet van. We namen het drie-gangen-menu voor de restaurantweek, aangevuld met brood, wijn en water. Er kwamen lekkere amuses op tafel, zoals een komkommersoepje en een amuselepel met een kleine, maar erg smakelijke omelet, en wat kerriekoekjes. Het voorgerecht was een mooi bordje met rode garnaal met sinaasappelmaigrette, bleekselderijsalade en yuzuroom met gelei van rode uien. Superlekker. Ook het brood, met de fijne, zachte olijfolie en het Franse grove zout, was erg lekker. De olijfolie is al een aanrader op zich. Het hoofdgerecht was een biologische ribeye met rode biet, rettich, appel in calvados, bieslookaardappel en jus van dragon met rode wijn. Vlees perfect, de aardappel(puree) was me iets te standaard. Het zal wel niet, maar het leek gewoon uit een pakje te komen. Het dessert was ook weer fijn; een proeverij van diverse nagerechten van de gewone kaart. Veel lekker smakelijk zoet in een nette portie. T was een mooie avond. Lekker lang getafeld. Toen we koffie bestelden tipte de bediening ons op een plekje buiten. Het was droog, prima weer en er is (een kleine) terrasverwarming beschikbaar. Bij de koffie kwam een schaaltje met fijne koekjes en een ronde chocoladebonbon met binnenin iets van rozijn. Lekker. Zijn er dan geen minpunten? Jawel. Je zit binnen wel erg dicht op elkaar, waardoor je ongevraagd wel het eea meekrijgt van de conversaties om je heen. En bij de wijn bij het hoofdgerecht: ik kreeg het onderste uit de fles. De bediening (eigenaar, man van de kokkin) beloofde daarna nog even langs te komen voor een extra slok uit de volgende fles. We hebben ‘m niet weergezien; althans, niet met mijn wijn. Niet heel erg, wel slordig. Toch tevreden vertrokken. Over De Tong is een mooi adres om te eten. Niet voor een snelle hap, maar als je een avond de tijd neemt om lekker te dineren dan kun je hier goed terecht.

    Leave Your Comment Here

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.