noodsituatie?

Het was iets voor half negen, dinsdagavond. De deurbel gaat. Ik verwachtte geen bezoek, dus benieuwd wie er aan de deur stond. Deur open: staat er een brandweerman in vol ornaat. “Meneer”, stamelde hij, “wilt u meteen meekomen uw huis uit, er is een noodsituatie.” “Ok, ik pak even mijn jas” zei ik. “Nee, nee, ” stribbelde de blusheld, “u moet echt nu komen”. Kortom: ik pak mijn jas en ga met ‘m mee. “Waarom moet ik eigenlijk mee”, vroeg ik. “Er is een gaslek beneden”, mompelde de brandweerman. Oeps….

Beneden stonden ook al wat buurtjes (sommige zonder jas… die hadden het erg koud) en ik liep even naar Lo toe, die woont onder in de flat op een hoek. Om een lang verhaal iets korter te maken: de buurman die tussen ons inwoont heeft schulden en moet vrijdag zijn huis uit. Welnu, daar had ie het blijkbaar moeilijk mee, want alle ramen lagen eruit, een muurtje was gesloopt en uiteindelijk had ie de gaskraan opengedraaid. Daarna issie met een hakbijl (vraag me niet hoe je aan een hakbijl komt in een woonwijk) op de meterkast gaan inslaan. Natuurlijk onder invloed van de nodige Freddies, maar toch: geen fijne situatie. Toen hij wat sirenes hoorde is buurman gevlucht. Ik geloof niet dat ie zo ver weg is trouwens, maar goed… hij besloot de komst van de brandweer Ên de politie niet af te wachten. Hieronder wat Nokia-foto’s…

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.