autobrand

Ik lag vannacht mooi op tijd in bed. Uur of twaalf. Tegen half één gaat opeens de deurbel. De eerste keer kort, de tweede keer lang. Ik besluit toch mijn bed maar te verlaten. Hemd aan, naar de voordeur. De buurvrouw, van het kamp. “Je kunt beter je auto even wegzetten, er komt gedonder aan.” Nou, als zij dat zegt, dan is dat zo. Dus ik als de gesmeerde bezem in de kleertjes en naar beneden. Daar is de Daihatsu van ‘een buurman’ al behoorlijk te pakken genomen. Geen ruit zit meer in de auto en zelfs het glas van de voorlampen is ingeslagen. Ik stap in mijn auto en zet mijn limo op een veilige plek. Nog even met de buren gepraat en toen maar naar binnen gegaan. Via het toilet naar mijn slaapkamer. Boven zie ik dat de hemel opeens een hele andere kleur heeft gekregen. Veel roder, om precies te zijn. Ik maar ff kijken, vanaf de kamer van Linny….

Na tien minuten kwam de brandweer er -vergezeld door drie politiewagens- aan. De brand was snel geblust. De politie kwam nog even bij de massaal toegestroomde buurtbewoners informeren of iemand iets gezien had. “Nee, niks gezien”, antwoordde ik naar waarheid…..

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.