diner op donderdag

Vandaag een prima ‘diner op donderdag’ gehad. We besloten donderdagmiddag mailenderwijs om naar De Agnietenberg te gaan. Bij Zwolle Culinair bleek het hapje wel te smaken, dus nu maar even de grand tour genomen. Enorm voordeel voor deze gelegenheid is de fantastische ligging (u kent de Zwolse goudkust? Nou, daar in de buurt). Om gelijk maar even op de waardering vooruit te lopen: route prima, parkeren perfect en de ambiance kan niet beter. Voeg daarbij een paar mooie dames achter de bar en wij waren alweer tevreden. En toen moest het eten nog komen.

We hebben het niet echt handig aangepakt. Wij kozen voor het menu en helaas, dat is op de website niet terug te vinden. Vooraf kregen we (naast wijn voor de keurbaas) een biertje voor Niels (die ook een keer meeging) en een bokbiertje voor Ray. Als eerste gang van de vier-in-totaal kwam er een bordje met een royale portie zalm en in het midden was wat sla gemikt. Daarna kwam er een soepje (wat je toch allemaal met een kopje kunt doen), en een plak botervette kaas. Lekker. Het hoofdgerecht was uiterst smakelijk draadjesvlees, in twee blauwe pannetjes opgediend. Het werd keurig opgediend, waarbij we aangaven dat bij het opscheppen het shirt van Niels best vies mocht worden. Helaas is dat onze serveerster (die dit log ook zou bekijken, eeeuh) charmante serveerster niet gelukt. Volgende keer beter! Er zaten wat groentes bij (vooral de in vlees gewikkelde boontjes waren erg lekker) en een aardappelgarnituurtje. Als vierde gang kwam er een nagerecht op tafel. Geserveerd op een luxe dakpan kregen we een bloempotje (www.tuinland.nl) met ijs en een smakelijk cakeje geserveerd. Tot slot een lekker kopje capuccino (Niels koffie) en daarna lekker even nazitten. Voor een campingsnackbar (volgens mij haten ze ons in de Zwolse horeca) zeker niet verkeerd

We tikten uiteindelijk 132 euro af. Alhoewel, we, Chris tikte af, omdat hij zo slim was om zijn portemonnee bij zich te hebben. Bedankt Chris! Overigens spraken we af dat het volgende reisje ergens in de eerste helft van 2006 naar het pittoreske Tokio zou leiden. Prima. Als er iemand mee wil, horen we het wel he…

Oordeel
Prijs…………………..7,0
Kwaliteit……………..7,5 (factor 3)
Comfort………………9,0
Parkeergelegenheid….9,0
Bediening……………9,0 (ja!)
Totaaloordeel……….8,07

 • Pjotr

  En alles binnengehouden?

 • KiesKeurig

  Niet zo slijmen Ray, omdat de serveerster nou toevallig op je site gaat kijken. De lokatie is werkelijk schitterend, verder heb ik zelf nogal een aantal minpunten.
  – het was er aan de koude kant in de koepel.
  – alleen het eerste voorgerecht was lekker (zalm oa.) maar waar was de kruidenboter?
  – het hoofdgerecht zou iets van wild zwijn moeten zijn, ik vond het meer goedkoop draadjesvlees of hasjee.
  – ijs in een bloempot? terwijl de zaal niet eens helemaal vol zat, dan toch de dessertschaaltjes ophebben, niet echt oke!
  Samenvattend: de prijs/kwaliteit vond ik niet echt goed. De enige plus was het eerste voorgerecht en de schitterende lokatie.
  Ik zal Michelin opdracht geven om de Agnietenberg voorlopig nog geen ster uit te delen.
  De hasjee is inmiddels weer op de boot gezet overigens.

 • Raymond

  Keur.
  1. Serveerster was leuk, maar nooit de reden voor een goede beoordeling.
  2. Kruidenboter krijg je lang niet overal, deze boter was toch ook prima.
  3. Hachee ziet er zo uit…
  4. jij krijgt een bloempotje voor je verjaardag
  Ik dacht dat het enige contact van jou met Michelin onder die Seat zat…

 • Faya

  Hmmm, ik proef hier een duidelijk verschil van mening….

 • Raymond

  En dat terwijl we juist hetzelfde hebben geproefd…

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.