Diner: Venga

Vandaag een beperkt ‘DOD’. De Keurbaas was afwezig in verband met een hormonale zaak, en dus besloot ik even snel de stad in te gaan. In het voormalige Balkanrestaurant heeft zich enkele weken geleden een nieuwe Tapas-zaak gevestigd. Toen ik binnenkwam werd ik gelijk herkend door een van de bediendende meisjes. Hee, dacht ik, die ken ik ook. El Toro, geloof ik. En inderdaad. Wat blijkt: Tapasbar Vengo is gewoon van de mensen achter El Toro. Onderzoeksjournalistiek van de bovenste plank!

Binnen no time stond er een vers getapt glaasje Heineken (nieuw glaswerk) en kwam het meisje uitleggen hoe het bestellen van Tapas in z’n werk ging. Je krijgt een groot blad en een pen en met die pen streep je aan wat je wilt hebben. Ik koos voor een mandje stokbrood met tapenade (uitstekend), wat krieltjes met aioli (teveel en matig van smaak), gehaktballetjes in oregano met tomaat (aardig, maar beetje weinig) en kippenvleugeltjes in knoflook (lekker, erg heet, erg veel knoflook, beetje te vet). De muziek was trouwens aangenaam, een beetje te hard, maar goed. Toch zit je daar wel met een beetje tweeslachtig gevoel. Want om eerlijk te zijn mis ik het Balkanres-taurant wel. Dubrovnik is al een tijdje weg en nu ook het Balkan foetsie. Er zou eigenlijk iemand in dat gat moeten springen. Ik tikte uiteindelijk 17 euro af…

Oordeel
Prijs…………………..7,0
Kwaliteit……………..6,5 (factor 3)
Comfort………………7,0
Parkeergelegenheid….7,0
Bediening……………7,5
Totaaloordeel……….6,8

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.