reparatie deur

In mijn huidige woning kan het zomers flink warm worden. Door het verlaagde plafond en de absurd hoge daken werd het op een beetje zonnige dag zo 35 graden in mijn woonkamer. Een jaar of twee geleden besloot ik dan ook om een airco te kopen. Zo’n verrijdbaar ding, op wieletjes. Slang eraan, stekker erin en verkoelen maar. Dat deed ie ook best aardig. Maar goed, deur open en airco aan was (1) niet erg handig, want ook weer veel warme lucht binnen en (2) nam de vlieg- en muggenpopulatie flink toe. Om een lang verhaal iets minder lang te maken: vriend John gebeld (meer over John op www.nooitmeerwatvangehoord.nl) die wel een gat in die deur kon maken. John vroeg een keer of vier bevestiging of ik dat wel echt wilde, waarna ie aan de gang ging. Dat was geen sinecure, zag ik al snel. Die deur was zo hard als je hoofd na 30 biertjes. Maar goed, uiteindelijk lukte het en jarenlang had ik plezier van het vervaardigde gat. Met de verhuizing aanstaande moest dat gat wel weer dicht. De woningbouw zou de vernielde deur niet accepteren en hoewel ik geen hekel heb aan geld uitgeven, vond ik € 500,00 voor een deur in mn ouwe huis wel wat teveel van het slechte. Vriend Niels (Wessels, voor al uw reclames) wou wel even helpen. Bij toeval vonden we één deel van wat John er ooit uitgezaagd had nog op het balkon (ik kom daar niet zo vaak) en hebben we de rest weer op kunnen bouwen…

Foto 1, linksboven: Niels past het gevonden stukje hout in het gat
Foto 2, rechtsboven: Niels decoupeert uit een plank de rest van het benodigde hout.
Foto 3, linksonder: Daarna hebben we het gat opgevuld met houtrotvuller. Mooi spul. Hard laten worden, beetje afschuren, bijwerken en het gat is weer dicht.
Foto 4, rechtsonder: Nou durf ik wel het een en ander, maar om het zo af te leveren leek me niet verstandig. Dus dit weekend ben ik de boel maar wat gaan afschuren en van een fris laagje verf gaan voorzien. Binnen én buiten. Volgens mij kan het er zo wel weer mee door.

Enne.. ik wéét dat het niet helemaal de goeie kleur is. Deze kwam op de kleurenwaaier toch echt het dichtste bij… het verschil lijkt op de foto (met flits) groter dan in werkelijkheid. Persoonlijk vind ik die deur netter dan ie ooit geweest is. Op 20 oktober komt de opzichter van de woningbouw. Wordt vervolgd…

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.