annelie

Net als Heyrik en Bertil heb ik Daniel Lohues hoog zitten als zanger. Misschien komt het wel door zijn uitstraling, type gevoelige lompe beer. Onverschillig geinteresseerd zeg maar. Muzikant pur sang. Waarschijnlijker is dat z’n liedjes me aanspreken, waarbij het feit dat ik de Drentse taal behoorlijk goed kan verstaan ook meespeelt. Een tijdje terug hoorde ik Lohues dit liedje spelen bij Pauw en Witteman. Zondagmorgen draaide Jacques Kloters ‘Annelie’ ook in De Sandwich, op radio 2. Vorig jaar won hij met dit liedje de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterliedje van 2006. Op Youtube staat een uitstekende versie van ‘Annelie’.

Uit het juryrapport: "Je wordt meegenomen in een jeugdherinnering, die wordt beschreven via een serie pakkende beelden, waardoor je een haarscherp beeld krijgt van de locatie, de protagonisten en de vlam van de liefde die ineens oplaait, die voortwoekert en ook weer uitdooft, zodat er alleen maar een zoete herinnering overblijft. Waarvan je dan als toehoorder zegt: Ja, zoiets heb ik zelf ook wel meegemaakt."

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.