festival

Het was weer eens een fantastische happening in Zwolle, de 2008-editie van het bevrijdingsfestival. Steeds meer mensen (140.000, volgens organisatie en politie); grenzen aan groei, etc. Jaarlijks terugkerende verhalen. Het leek mij juist iets minder druk dan voorgaande jaren, maar logistiek zat het allemaal ook wel erg goed in elkaar. Het avondprogramma had met Within Temptation een afsluitact die mij niet boeide (stom geschreeuw van lelijk opgemaakte wijven in baljurken en schreeuwende in leren-broeken-die-te-strak-zitten- gehesen fans: mij niet gezien). Ilse DeLange zette een spetterende (hit)show neer en ook MalaVita was erg grappig. Misschien heb ik met de slotact volgend jaar meer geluk.

  • Henk

    Hey, dat is precies mijn idee. Ik vond Mala Vita verrassend leuk en vrolijk. Verder Within Temptation erg tegenvallen. Slecht geluid, veel pink-wijsvinger-wijzende ‘fans’ die vaak op je tenen staan en teveel blauw licht en rook.
    Verder nog The Tellers gezien….errug leuke, verrassende brit pop.
    En natuurlijk lekker weer…al met al een succes lijkt me.
    Ik vond het overigens wel drukker dan vorig jaar.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.