rome

Afgelopen week verbleef ik in Rome. Met temperaturen van 20 tot (op maandag) 26 graden was het daar prima toeven. Een mooie stad, echt een openluchtmuseum. Veel mooie dingen gezien, terrasjes gezeten, etc. "Wat was nou het mooiste", hoorde ik afgelopen weekend vaak. Nou, niet het Colloseum. Das leuk om te zien, maar meer niet. Ik vond de Spaanse trappen erg leuk. Een monument, maar ook een ontmoetingsplaats. En de Piazza Navona. Een plein, zoals een plein bedoelt is. Een beetje hetzelfde gevoel als in Central Park in New York. Das de plek waar de New Yorkers recreƫren. De P.zza Navona is dat ook. Een mooi plein, omzoomd door drukbevolkte terrassen, met in het midden fonteinen, schilders, muzikanten, toeristen en bewoners. Een mooi plein dus.

Foto: in de vroege avond, vanaf de brug bij Castel St. Angelo. De koepel van de Sint Pieter is nog net zichtbaar.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.