Eetrecensie: Kaatje bij de Sluis

Aangekomen in Blokzijl bij Kaatje bleek het lastig om een parkeerplek te vinden. Na even zoeken konden we onze bolide kwijt en meldden we ons aan de deur bij Kaatje. We werden uiterst hartelijk welkom geheten door Harald Hovenkamp en naar een tafel aan de wand gedirigeerd. De gevraagde drankjes kwamen vlot op tafel, en ook een eerste amuse (kopje met lekkers en een glaasje rabarberachtige compote met wat schuim en een koekje van komijnekaas) werd gebracht. Mooie smaken! Daarna twee verse broodjes die we met zachte roomboter besmeerden. Vrij vlot werd al het voorgerecht gebracht. Een mooi bordje met dun gesneden hollandse haring, en superkleine blokjes granny smith-appeltjes, taggiasca-olijven en wasabi. Erg lekker! Toen de tafel werd afgeruimd vroegen we om nog een broodje. Die kregen we, hoewel het niet gebruikelijk was -werd ons verteld- inclusief een nieuw bakje boter.

Daarna het hoofdgerecht: een mooi stukje gebraden tamme eendenborst, op een dun bedje van (wijn)zuurkool met fruinen (gefrituurde bosui). Briljant gerecht. Superlekker, heerlijk van smaak, mooie portie. Aansluitend kwam er een klein glaasje met een advocaatje met een erg lekker koekje en vrij vlot daarna het dessert: een parfait van gember, met warme compote van tomaat, creme van oregano en krokante amandelen. We dronken er 2 glazen huiswijn bij (pittig geprijsd, 9,50 per glas) en 2 karaffen water (bubbels, rood). Ook die waren met 15,00 niet gratis;). Maar goed, dat weet je bij Kaatje bij de Sluis.

Tot slot koffie. Prachtig Villeroy & Boch kopje/schoteltje, mooi strak. Daarbij wat friandises: drie chocolaadjes, puur, melk en gember. Apart, maar lekker. Een knapperig koekje en een kopje met creme brulee met een luchtig crackertje. Voor koffie en friandises werd 8,00 per persoon gerekend. In totaal stond er voor twee personen 120,00 op de rekening en hebben we het bij 130 euro gelaten. Nog even een opmerking: bediening attent en voorkomend, maar er zit teveel verschil tussen de twee ervaren krachten en de 2 jonge bedienden. De uitleg die door de ervaren medewerkers gegeven wordt bij de gerechten werd niet door de nieuwe hulpen gegeven. Dat is jammer, maar goed, inwerken kost ook tijd. Het was niet heel storend. Afrekenen duurde vrij lang; op een gegeven moment ontstond er in het restaurant zelfs een rij voor het pinapparaat. Jammer, dat was niet nodig. Algemeen oordeel: fantastisch gegeten, heerlijke avond gehad. Kaatje is wat minder geschikt voor hele persoonlijke gesprekken, want je zit dermate dicht op de andere tafels dat je af en toe meer meekrijgt van een gesprek dan je lief is. Maar goed, voor de voyeurs onder ons: doen. Van eten bij Kaatje krijg je geen spijt. Hooguit als aan het eind van de maand je creditcardafrekening komt;)

    Leave Your Comment Here

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.