Eetrecensie: Gelagkamer Hoogh, Zwolle

Gisteravond gegeten bij Hoogh. Het was er gezellig druk, maar ondanks de drukte was er voldoende aandacht voor de gasten. We konden -ondanks ons late moment van aankomen- een leuk tafeltje bij het raam krijgen en begonnen gelijk maar met een glas rose. Het was immers lekker weer en de rose bij Hoogh (Bimbadgen) is erg lekker. Fris, zoet, aardbeitjes, etc. Lekker in ieder geval. Van de nieuwe kaart (helaas geen sukade meer, die was de vorige keer erg lekker) kozen we vooraf de carpaccio (zij) en de garnalenkroketjes met gefrituurde peterselie (ik). Erg lekker, de garnalenkroketjes, en ook de carpaccio was fijn: een mooie, ruime portie met pijnboompitjes en frisse sla. Na een tijdje kwamen de hoofdgerechten. Beide kozen we voor de lamshaas. Die was mooi rose gebraden (paste zo prima bij de wijn) en kunstig op het bord gelegd. We kregen er een bakje met dunne frietjes en sla bij. Beide prima, hoewel ik liever de wat dikkere patatjes eet. Of aardappels, das ook een goede keuze. De lamshaas smaakte briljant. Heerlijk zacht en mals, niks mis mee. Een aanrader. Na afloop koos ik voor de chocoladetaart. Gelukkig geen hele taartpunt, daar zou de weegschaal van op hol slaan. Een paar stukjes, beetje brownie-achtig, met appelcompote en een licht sausje. Tafelgenote nam (hoe verrassend) een Irish-coffee. Die ging vergezeld van een nougatje en was ook erg lekker. Complimenten voor de slagroom op de Irish-coffee; die smaakte prima. Kortom: lekker getafeld en (ivm parkeertijd) binnen anderhalf uur weer weg.

Recensie van 16 april 2010, ook te lezen op Iens. Het afgebeelde gerecht is van vrijdag 13 augustus.

    Leave Your Comment Here

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.