Het jaaroverzicht

Door een miserabele verkoudheid kwam ik niet eerder toe aan deze geplande blog. Die verkoudheid is nog niet weg, maar om nou half januari met een terug- en vooruitblik te komen lijkt me wat laat. Daarom –kuch, nies, snotter- vandaag maar een update: het jaaroverzicht.

We begonnen 2014 met een leuk feestje met vrienden. Daarna begon de ellende: de Volvo stortte in elkaar. Althans, de motor. Een vrij essentieel onderdeel. Het voordeel was dat ik nog garantie had en de garage (Autounit in Woerden) het allemaal netjes oploste. Althans, daar gaan we dan maar vanuit. Ik begon op Netflix aan de serie Breaking Bad. Te gek, aanrader als je het nog niet hebt gezien. Ondertussen probeerden vrienden mijn tijdlijn te vullen met tijdschriften als “Glamping” en “Buitenleven”. Seizoen 2 van House of Cards begon: uitgekeken in anderhalve dag. Super serie, kijk uit naar het vervolg.Ik kreeg een vervangende auto, want het repareren van mijn Volvo zou wat langer duren. Daardoor kan het zijn dat sommige mensen me wellicht in een -opnieuw: kuch- Fiat 500 hebben gezien. Het is een periode die ik het liefst wil vergeten. Mijn dochter kondigde een folderwijk aan. Tot nu toe is het er nog niet van gekomen. Ik deed een mentale leeftijd-test. 27, was ik. Verder geen mening over. Lin had een logeetje mee die niets luste, qua eten. Opmerkingen over haar op Facebook liepen wat uit de hand. Gedoe. Ik keek naar een dvd van een film met ‘Goddamit Maverick.” Als je voor 1985 geboren bent weet je nu welke film en denk je aan haar. Ik fietste vier keer in januari, waarvan drie keer met Anne Baarda.

Ron Jans meldde na PEC – Utrecht: “We blijven gewoon in de eredivisie”. Het bleek de opmaat naar een fantastisch jaar. In de kleine zaal van Hedon woonde ik met vrienden een concertje van Ben Taylor, zoon van Jim Taylor en Carly Simon, bij. Erg leuk. Ik won een taart bij Van Orsouw door de uitslag van PEC – NAC goed te voorspellen. Collega Willem Neeskens overleed. Ik kocht voor Lin een iMac -gebruikt, dat wel- en opa en oma deden er een printer bij. Met collega’s ging ik naar een escaperoom. Ik bekeek de documentaire Mad Dog over Khaddafi: dat was beslist geen aardige meneer. Schreef me in voor de Classico Giro Utrecht; een fietstocht over -in mijn én Anne Baarda’s geval- 75 km. Ging kijken bij Ajax – Red Bull Salzburg en wil daar niets meer over horen. Ook niet over de twee bekeuringen van meer dan 350 euro op de A2, die avond. Ik fietste 3 keer en squashte ook nog, met Erik Driessen.

Acda & De Munnik maakten bekend te stoppen. ING kondigt een proef aan om klantdata te delen, krijgt bak ellende over zich heen en trekt het plan schielijk in. John Mayer en The Rolling Stones kondigden aan op PinkPop te staan. Held Gerard regelde kaartjes. Ik at sprinkhaan. Een verjaardagstripje met -inmiddels- ex leidde naar Lissabon. We fietsten door de stad en aten de beroemde Pasteis de Belem. Ik deed belastingaangifte en barbecuede met vrienden bij Jan Steen in Heino. Ondertussen waren ook de kaartjes voor North Sea Jazz, met Joss Stone en Stevie Wonder, in the pocket. Ik bekeek Suits en raakte verslaafd aan de serie, en aan de mirakels mooie Meghan Markle. Das geen zin die je na veel bier gemakkelijk uitspreekt. Ik fietste drie keer met Anne Baarda.

In april zag ik veel volleybal. Landstede werd weer kampioen van Nederland, we brachten het live op tv bij RTV Oost. In Zwolle nam de bekerkoorts toe: PEC behaalde de finale van de KNVB Beker en zou daar -in Rotterdam- uitkomen tegen Ajax. PEC won, met 5-1, en ik was er met pa bij. Delinyah verwisselde haar iPhone 4 voor een Samsung Galaxy S3 mini. Ik meldde me aan bij de Fietsgroep Stappenbelt, iets later gevolgd door Anne Baarda. Lin meldde zich aan bij atletiekvereniging HAC’63 in Hoogeveen. Met Anne Baarda woonde ik een cokeworkshop bij Viking in Genemuiden bij. Lin en ik stonden op de vrijmarkt. Een uur te vroeg, ongeveer, maar we stonden er wel. Het aspergeseizoen werd geopend.

Op het bevrijdingsfestival bekeken we een aantal artiesten, waaronder Blaudzun. Kon mij niet boeien. Ik regende ontzettend nat bij een fietstocht met de groep, gelukkig in het bijzijn van vriend Baarda, zodat er in ieder geval een getuige is. Verder hoef ik het daar niet meer over te hebben. Ik kocht m’n nieuwe iPad Air en gaf de vorige iPad (een “2”) weg aan mn moeder. Bezocht Izkaya, restaurant met interactieve tafels in Rotterdam. Het eerste cokeclub diner stond op het programma: bij mij. In steekwoorden: hapjes, cocktail, kaasstengels, salade, asperges, kalfsentrecote, aardappeltaart , Tiramisu, wijn. Ik fietste met Anne de Giro rond Utrecht. Live handbal, de finales met Sercodak/Dalfsen.

Jumbo mailde: mijn Roy Donders juichpakken lagen klaar. Eindelijk. Delinyah ontdekte het loomen, een rage die net zo snel weer ging als dat ie gekomen is. Met vrienden en kennissen maakten we een tocht in een luchtballon. Een Grouponnetje, dus de landing was hard:). Ik bezocht PinkPop en genoot van de Stones en John Mayer. Uiteraard laatste nummer overgeslagen. Ik woonde een communiefeestje bij: verbijsterend. Zelfs volk van de voetbalclub komt bier scoren. De Hollandse Nieuwe getest. Een horrorscenario voor de zomer doemde op. We zouden gaan kamperen op fucking Vlieland. Ter compensatie werd alvast de herfstvakantie in Frankrijk geboekt. Delinyah bezocht met vriendin Anique concert van 1Direction in de ArenA. Ik vermaakte me met wat sushi en een biertje in de kroeg. Delinyah werd 14. Met marketingcollega’s van Twinfield vierden we een feestje met collega Nico die ging trouwen. Met de zaak vierden we de halfjaarresultaten met een groots feest aan het strand. Was tof. We fietsten veel, helemaal in de regio Utrecht.

In juli maakte LinkedIn de regio Zwolle aan. Samen met Lin ging ik een dag of drie naar Frankfurt voor de Ironman, samen met het team van Team4Talent. Wouter Duinisveld leverde een wereldprestatie door met donorhart te finishen, teamgenoot Bas was minder fortuinlijk en finishte niet. Collega Nico trouwde met zijn Irene en op dezelfde dag stapte vriend Chris in het huwelijkbootje met zijn Henja. Beide feesten bezocht. Lin bezocht de Primark voor het eerst.  Ik herontdekte het prachtige ‘Don’t give up’, in de versie van Pink, John Legend en Herbie Hancock. Met vrienden gingen we naar Paul Carrack in Hedon. Ook de afterparties bij Het Beugeltje en Oriental mochten er zijn. Op North Sea Jazz dronken we gratis champagne, thx Amex;) Pa werd 75 en Lin ging met vriendinnetje Anique op tienertoer. Samen met Pool Rik Dokter pakte ik de tuin aan. Dat wil zeggen: hij deed het meeste beulwerk, maar de slotetappe volbrachten we samen. Moe. Met Bertil en Delinyah gingen we varen, zwemmen en waren er bitterballen en bier.

Op 1 augustus begon de ellende. Vertrek naar Vlieland voor de vakantie. Gouden slippers mee, uiteraard. Het avontuur op Stortemelk is vastgelegd in een veelgelezen dagboek: blog 1, blog 2, blog 3, blog 4, blog 5, blog 6, blog 7, blog 8, blog 9. Na dit avontuur weer eens live commentaar gegeven bij een volleybalwedstrijd van het Nederlands damesteam. More to come this summer, geloof ik. Ik bekeek de serie The Americans (aanrader). Fietste voor het eerst een kort rondje met Bertil Kok. Nooit een man in een niet-zittende fietsbroek op een niet-afgestelde mountainbike 40 km/u zien fietsen. Dat gold overigens voor een stukje van 500 meter, waarna het tempo weer afzakte naar 4,2 km/u. Met Lin en Anique naar de zomerkermis. Met Berrit en Bertil naar het Stratenfestival. Bluesfestival in Giethoorn. Ik keek naar The Following, een aardige serie. Ouders waren 50 jaar getrouwd en ik moest bloedprikken in het ziekenhuis. Gefietst tijdens de Twinfield Triathlon Veenendaal. IceBucket Challenge gedaan. Ex en ik verbraken relatie.

Starbucks kondigde aan in Zwolle een vestiging te openen. In de buurt werd een man afgeslacht. We pakten het banenzwemmen weer op. Lins fiets werd op school gesloopt. Met Lin een kijkje genomen op de eerste streekmarkt op De Nooterhof in Zwolle. We bbq-den met de sportploeg van RTV Oost in Deventer en in de trein terug naar huis werd ik 40. Met vriendinnetje Maaike at ik bij Opium in Utrecht. Met de cokeclub gingen we vreemd in een restaurant in Genemuiden. Ik onderging een oogbolonderzoek en kocht een nieuwe bril.

Met Jewe dronk ik wat biertjes bij Het Beugeltje. Een voetbaltrainer was mijn vragen zo zat dat hij voor de camera wegliep, wat amusante tv opleverde. Ik kocht een iPhone 6+ en verbleef een week in Frankrijk met Lin, Anne, Mirjam, Rik, Tom en Lisanne. Met vrienden bezocht ik een concertje van Jimmy Lafave. Was gaaf, helaas was niet iedereen er;) Met Marlijn borrelde ik bij Hoogh. Via Patrick van der Kolk kwam ik een kwartier voor aanvang nog aan een kaartje voor De Dijk in Hedon. Mijn versnellingsbak (van de auto natuurlijk) vertoonde kuren: Freek in Heino verhielp het probleem in twee etappes. Ik bekeek de eerste afleveringen van Homeland, seizoen 4. In Hedon bezochten we een concert van Ian Siegal. Bijzonder, want pa was mee. Daar heeft ie langer plezier van gehad dan verwacht, er was sprake van een na-ijlend effect. Was tof. Met André, Karin, Erwin en Wouter (en nog een paar mensen) at ik zeer aangenaam in Huissen en woonde ik een boekpresentatie van Wouter Duinisveld bij.

November begon met volleybal. Daarna bezocht ik met Bertil een erg tof concert van Lorrainville. Met Lin bezocht ik de stormvloedkering in Zeeland, de Neeltje Jans en het ‘doepark’, waarna we een voetbalwedstrijd in Hoek bijwoonden, bij Omroep Zeeland te gast waren en sushi aten in het prachtige Middelburg. Met Lin begon ik me te oriënteren op een zomervakantie in het mooiste land ter wereld: Amerika. Starbucks kwam met de kerst-koffiebeker en het vijfde seizoen van Homeland werd aangekondigd. Ik vloog over Nederland met de MD-11 afscheidsvlucht, die het journaal nog haalde. Sint Maarten, later die dag, leverde een bezoekrecord op aan mijn huis. Mijn MacBook crashte en kwam bij CardServices in Zwolle weer tot leven. Met Berrit bezocht ik een wijnbeurs in Lille, thuisgekomen deed ik live commentaar bij Europacup handbal en vertrok ik naar Leiden voor de Wolters Kluwer Brand Summit. Ik stemde voor de Top 2000. Lin kreeg nieuwe Nike Air Max. Zelden zoveel geld aan lelijkheid (de schoenen he, niet de drager) uitgegeven. Blofeld keert terug als schurk in de nieuwe James Bond film. De vogelgriep brak uit en we bezochten met vrienden en Lin het feestje van de BMA-band. We aten met de cokeclub bij Berrit thuis. Nieuwe opzet: iedereen doet iets. Het vakantieplan voor Amerika werd concreter na een bezoek aan Tioga Tours in Sint Jansklooster. Lin oefende voor zwarte piet.

Twee voetbalwedstrijden in de regio Rotterdam, Maassluis en Barendrecht. PEC-ADO. Ouderavond op Lins nieuwe school(gebouw) en aansluitend de atletiektraining meegepakt. Bitter koud. TwinCubation sessies met accountants en ondernemers gedaan. Kerstshoppen in Zwolle en een bbq die de storm niet overleefde. Mooi Twinfield feest in omgeving Nijmegen. Met Delinyah naar Tioga Tours gegaan voor presentatie Amerikavakantie. Iets daarna de vakantie geboekt. Medio juli 2015 – begin augustus zitten we in de USA. Kerst in Oud Kampen en daar een flinke verkoudheid -zie boven- opgelopen. Kom er maar niet vanaf. Joe Cocker en Udo Jurgens overleden, evenals een tante van Delinyah. Oud collega Lauren (from Chicago) opgezocht in Groningen. Nieuwe schoenen gekocht en kerst gevierd. Top2000 geluisterd en het jaar uitgeluid met fijne vrienden en Lin in gezelschap van een oud-Hollandsche sjoelbak.

Daarnaast werkte ik gewoon fulltime voor Twinfield, deed ik m’n klussen voor RTV Oost en Sport 1 en bezocht ik zowel de Utrechtse als Zwolse horeca frequent. Ik fietste en zwom veel, maar niet genoeg. Een dump van de teksten op mn Facebook pagina levert ‘kaasplank’ als trending topic op.

Komend jaar? Gezondheid, Amerika en wat het jaar verder nog mag brengen. Ik ben benieuwd.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.