Diner: De Handschoen

We zijn dit keer bij restaurant De Handschoen neergestreken. Bij Bezem om de hoek, in Zwolle Zuid. Een oude Saksische boerderij, met mooie traditionele deel en oude kamers. In de deel was een bescheiden feestje, vandaar dat de Keurbaas en Bezem (Mozes was verhinderd) richting één van die oude karakteristieke kamers werden verwezen, de ‘Opkamer’.

De serveester kwam al vrij vlot met de gevraagde biertjes. Om gelijk een statement te maken: dat was dan ook het enige wat ‘vlot’ ging. Na een tijdje kwam ze met wat stokbrood, vergezeld van tapenade, olijfjes en …. precies!

Na een tijdje kwam ze de bestelling opnemen. Dat had ook gelijk gekund, maar goed, jammer dan. Wij gingen voor het weekmenu, maar dan wel met mosterdsoep in plaats van de standaard tomatensoep. Dat was geen enkel probleem. Na een tijdje (neem die tijdjes vooral ruim he!) kwam de soep. Samen met een nieuw broodje en wat boter. Erg lekker. Daarna kwam de malse kogelbiefstuk met pepersaus (lekker), vergezelf door allerlei groentes, gebakken aardappelschijfjes en aardappelkroketjes. Ook een schaaltje rabarber werd gebracht. Leuk hoe die oude groente toch weer opleeft. Daarna kwam het rum rozijnenijs met sjokoladesaus en slagroom. Erg lekker allemaal!

Overigens zou het kunnen zijn dat het gezelschap (nogal ‘boerse’) dames naast ons (bezig aan het jaarlijkse uitje van de Heinose Plattelandsvrouwen Vereniging) zich af en toe aan het gelach gestoord hebben. We hadden het in dat geval over zulke platvloerse zaken dat die zelfs niet gelogd kunnen worden. Kenners hebben inmiddels vast al wel ideeen waar het over ging:-) In totaal rekenden we € 62,00 af.

Oordeel
Prijs…………………..7,0
Kwaliteit……………..7,5
Comfort………………7,0
Parkeergelegenheid….8,5
Bediening……………6,5
Totaaloordeel……….7,3

 • heyrik

  moet er nou echt altijd over politiek worden gesproken, Bezem?
  zelf gehaald bij Paradiso.
  prijs: 7,5
  kwaliteit: 8
  comfort: 10 (want thuis)
  parkeergelegenheid: 8
  bediening: 6,5
  totaaloordeel:8

 • Raymond

  Sorry Heyrik, er spelen momenteel zoveel interessante internationale monetaire kwesties, voor economen is dat natuurlijk zeer de moeite van de bila’s waard.
  Wat schafte de pot bij Paradiso? Balletje +?

 • heyrik

  kip piri piri met doperwtje for me, sate met spinazie for her

 • Chris

  K begriep hier helemoale niks van Ray en Hendrikkes. Loaten wie zeggn dat het eten zo gepiept was. 😉 Watn onmeunig lekkre wiefen waint tog. Alleenig jammer van dat dialekt.

 • Janneke

  Ik voel mij een beetje aangesproken. *ademt diep in en uit terwijl ze de cursor naar het kruisje rechts bovenin beweegt* 🙂

 • Bertil J. Kok

  Ja, kwets iedereen maar weer! Ha ha! Lage score voor de Handschoen by the way. Zelf heb ik daar zeker qua voer veel betere ervaringen.

 • Karin

  Heb ik De Atlas al gemist in deze culianaire tocht door Zwolle??

 • Raymond

  @Karin: nee, daar zijn we weleens geweest, maar nog niet tijdens de serie ‘Diner op Donderdag’. Binnenkort volgt wel weer een update verslagje!

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.