prachtige paprika’s

Vanavond maar eens thuisgebleven voor (hoe logenstraf je je eigen logjes) de laatste show van Youp van ’t Hek: Prachtige paprika’s. Tijdens het kijken bekroop me een wat vreemd gevoel. Vooropgesteld: ik was, ben en blijf een ‘Van ’t Hek’-fan. Maar vaker dan gemiddeld bekruipt me het gevoel dat ik zijn grapjes nu wel ken. Zijn bruggetjes en overgangen. De ‘gereformeerden’. Het ‘er in het begin eentje uitpikken en die dan tot meerdere eer en glorie van zichzelf en de rest van de zaal de hele avond voor lul zetten’. Je lacht er om, net als iedereen. Maar een beetje voorspelbaar is het wel. Was het dan vervelend? Nee. Want ondanks al het voorgaande, zijn zijn grapjes ook vaak leuk, origineel, provocerend en tot nadenken stemmend. Prachtige paprika’s. Vast al wel op cd en dvd te krijgen.

 • Kareltje Kras

  Hier nog een Youp-fan van het eerste uur. Ik was 16 of 17 toen ik voor ‘m viel als een blok. Had zo’n schouwburgabonnement via school en Youp raakte net goed bekend. Met de halve klas op de eerste rij, hopen dat hij je niet afzeikte. Wat een mazzel dat mijn buren op het balkon zaten en hij (ja inderdaad… inmiddels heel voorspelbaar) hun te grazen nam. Verrassend is hij al lang niet meer, maar saai allerminst. Ik heb weer als vanouds gelachen en van mij mag hij nog jaren door gaan.

 • Bluesmeister

  Nope…ben na een half uur afgehaakt.

 • Janneke

  Niet gezien, heb in mijn leven misschien een half uur Van ’t Hek gezien en ik vond er geen flikker aan, dus nadien gaat de televisie altijd op een ander of uit als hij erop komt. Geef mij maar Finkers.

 • Anne Baarda

  Helaas gemist, ondanks dat ik hem langzamerhand een persiflage van zichzelf vindt.
  Maar ik had aangenaam bezoek dus kom er wel overheen.
  Overigens: in de column van Beau in de Nieuwe Revu van deze week wordt Youp op hilarische wijze op de korrel genomen.

 • Frankie

  tja, youp is wel aardig, maar niet mijn favoriete cabaretier… Gisteren heb ik in Ommen de technici van Kasper van Kooten geholpen met licht en geluid. Geweldige voorstelling: vooral dat stukje waar Kasper Youp van ’t Hek nadeed!
  Overigens is Finkers idd top! Binnenkort mag ik Wilfried Finkers nog even helpen bij een voorstelling in Ommen (ik? reclame maken voor de carrousel?? Hoe kom je er bij? 😉 )

 • heyrik

  nog even een euhm ziner op zaterdag
  Taste of India
  prijs 6,5
  kwaliteit 9
  comfort 7
  parkeer 7
  bediening 8
  totaal: 7,5

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.