Pampus

Zoals gezegd was het gisteren tijd voor Diner op Vrijdag. Donderdag kwam niet uit, dus hebben we het een dagje verlaat. Smiddags besloten we al om naar Pampus te gaan. Na een vlotte rit naar Zwolle (Keur: 2 uur, Bezem: 2 1/2 uur) schoven we om 19.30 uur bij Pampus aan de dis.

Om een lang verhaal kort te maken: een geweldige ervaring. Vorige week viel het bij Michelangelo toch wat tegen en dit was echt een klasse beter. Vooraf kregen we een paar mosseltjes met knoflook. Keur liet ze staan, ik heb ze lekker opgegeten. Terwijl we aan het Koninghsbockbiertje zaten kwam de eerste gang, carpaccio van hert met knolselderij en een marmelade van vossebessen. Heerlijk! Zo’n bord waarvan je zegt: breng nog eens wat. Ook kwam er wat stokbrood met eigengemaakte roomboter op tafel. Een bescheiden portie, maar wel goed te eten.

Het hoofdgerecht. We kozen voor Oesters Île de France, oesters van varkenshaas in een jasje van Ardense ham en gegratineerd met boerenbrie. Wow, wat lekker. Echt een smaaksensatie en dat voor één van de twee goedkoopste hoofdgerechten. Op de website staat dat het gerecht € 19,50 kost, in werkelijkheid tikten we € 15,- af. Een royale portie met een fijn taartje van aardappelpuree. Er kwamen nog wat groenten bij (met name spruitjes, heerlijk) en een schaaltje met wat extra aardappels. Het ging schoon op.

Tot slot lieten we ons toch verleiden door de serveerster (doorlezen mannen!!) om een nagerecht te nemen. Keur koos de ‘peer’ (Gepocheerde Peer, met vanille-ijs en sabayon van zwarte bessen) en ik ging voor de ‘choco’ (Chocoladeverrassing, drie gerechtjes van chocolade). Verdomme wat maken ze toch lekkere dingen, dachten we toen. Ik geloof dat de peer ook wel lekker was hoor, maar mocht je een keer bij Pampus komen: kies de choco. KIES DE CHOCO DUS!

Verder: goede bediening, perfecte lokatie (alleen jammer van die wietshop Zero Zero met al dat kansloze volk ervoor, dat bederft het uitzicht), uitstekende parkeermogelijkheden en bijzonder lekker eten. Het maakt Pampus voorlopig onze nummer 1 in de Diner op Donderdag serie! We tikten uiteindelijk 73,00 af.

Oordeel
Prijs…………………..8,0
Kwaliteit……………..9,0 (factor 3)
Comfort………………8,0
Parkeergelegenheid….8,5
Bediening……………8,0
Totaaloordeel……….8,5

Eindshot
Pampus is een absolute aanrader. Het zusje van het eveneens uitstekende Poppe (wat later dit jaar nog met een bezoekje zal worden vereerd) heeft alles mee. Comfort, klasse, uitstekende bediening en een excellente keuken. Kijk niet op een tientje en laat de plaatselijke snackbar een keer links liggen. Pampus is het waard.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.