DOD: aangenaam

Al een tijdje was de Keurbaas aan het zeuren over een bezoek aan Eetcafe Aangenaam. Welnu, het moest er dan ook maar weer eens van komen. Donderdagavond stapten we het pittoreske restaurantje aan het Bethlehems Kerkplein binnen en werden -zoals altijd, trouwens- hartelijk verwelkomt. Er was een prima tafeltje vrij en al snel stond het eerste glas (Amstel) Bockbier klaar. We namen vooraf het Turkse brood met de knoflook- en kerriesaus. O zo afgezaagd, o zo lekker.

Ze hebben de vaste kaart wat gewijzigd. Op de website staan nog wat gerechten die je nu op de kaart niet meer terugvindt. Er kwam nog een Bockbiertje op tafel en na een half uurtje werd het hoofdgerecht gebracht. Voor de Keurbaas kwam er varkenshaas met brie, voor Ray een stuk hertenbiefstuk. Medium, volgens opgaaf, maar daar zat het een beetje tegenaan. Af en toe iets te rood nog. De salade was prima en ook de vlaamse frieten die je bij Aangenaam krijgt waren heerlijk. Dit komt vast ook door de kruiden die ze er na het frituren overheen mikken, maar goed. Ondertussen kwam er nog een van mijn aardigste collega’s van rtv oost binnen die ook een hapje ging doen. Even gezellig bijgepraat en daarna kwam de laatste gang. Voor de Keurbaas cappuccinorol met wat slagroom, ik koos de chocolademousse met slagroom, chocoladeboontjes en aardbeiencompote. Dat laatste goedje heeft het bord niet verlaten. De chocomousse was machtig, maar wel erg lekker. Ik begreep dat de overzijde de cappuccinorol wel te verteren vond, maar niet zo heel bijzonder.

We tikten uiteindelijk 56,00 af. Jammer dat niet vooraf even gemeld werd dat de PIN/VISA het niet deed. Nu moesten we kleingeld bij elkaar schrapen, beetje beschamend.

Oordeel
Prijs…………………..7,0
Kwaliteit……………..6,8 (factor 3)
Comfort………………7,0
Parkeergelegenheid….7,2 (redelijk, maar duur)
Bediening……………7,0
Totaaloordeel……….7,05

Eindshot
Eetcafe Aangenaam is een betrouwbaar adres. In de zomer staan mensen in de rij, niet alleen vanwege de redelijke keuken en de niet asociaal hoge prijzen, maar vooral voor een plek op het fantastische terras. Af en toe slaan ze de plank een beetje mis, maar door de bank genomen is het niet verkeerd wat je hier voorgeschoteld krijgt. Ben benieuwd naar hoe het verder gaat. Bij het afrekenen vertelden de dames dat de pin het niet deed omdat de zaak was overgenomen. Waarschijnlijk geldt dit dan ook voor de grote zus, De Keuken van Neeltje. Zou eigenaar Sido zich terugtrekken uit de Zwolse horeca? Over een paar maanden maar weer eens terugkomen.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.