DOD: de 4 azen

In verband met drukte pas vandaag het logje over Diner op Donderdag. Helaas, het is niet anders. We stapten rond een uur of zeven binnen bij De Vier Azen. Met zijn vieren, want Niels en Mozes vergezelden ons. Het was gezellig druk en we vonden een mooi plekje achter in de zaak. Er kwam vrij vlot een schoteltje aan met een amuse: een plakje ham van reerug op een blaadje sla. Om maar gelijk een minpunt te noemen: dat was het enige ‘vlotte’ die avond. Dat was de vorige keer wel anders, toen liep Nicole af en aan voor ons.

Vooraf namen 3 van de 4 disgenoten het ‘4 Azen’-voorgerecht, een proeverij van verschillende voorgerechtjes. Een waterig uiensoepje, erg lekkere paté (hoewel, daar verschilde de mening van Mozes wat over), een klein beetje carpaccio en een tartaartje van makreel. Een en ander ging vergezeld van een prettige wijn. Het voordeel van wijn in een tentje als de 4 Azen is dat je de fles op tafel krijgt. De bierdrinkers aan tafel (met name Niels en Mozes) moesten erg lang wachten op de komst van het geestverrijkende vocht met schuimkraag. Tenminste, als die er nog opzat. Het hoofdgerecht kwam na een tijdje. Een parelhoentje, wat victoriabaarsfilet met pesto (mozes), een argentijns biefstukje (niels) en iets anders dat van een varken afgezaagd was (keurbaas). Er kwam wat salade, ander groenvoer en patat bij. De porties waren klein, met name de patatjes (van die grote, dikke Belgische frieten) waren zo op. Het smaakte niet verkeerd, maar was beslist niet ’top’.

Het nagerecht kwam vrij snel na de hoofdgang. Er waren twee mee-eters die ijs kozen, één die voor het flensje ging, en één die de kaas prefereerde. Het was de lekkerste gang. De kaas was lekker, maar veel, en er had wat meer brood bij gemogen. Blijft wel een klassieke afsluiter van een diner. We besloten de koffie te laten voor wat ie was en rekenden iets na negen uur af: rond de € 140,-, broederlijk gedeeld.

Oordeel
Prijs…………………..7,0
Kwaliteit……………..6,5 (factor 3)
Comfort………………8,0
Parkeergelegenheid….7,5 (genoeg gelegenheid in de buurt, wel prijzig)
Bediening……………5,5
Totaaloordeel……….6,79

Eindshot
De vergelijking met Os en Peper is onterecht en mag je eigenlijk niet maken. Toch denk je in de eetfabriek De 4 Azen wel even terug aan de verrukkelijke ervaring van een week geleden. Het enige waarbij De 4 Azen Os en Peper voorbijstreekt is de aantrekkelijkheid van het vrouwelijk personeel. De 4 Azen is een mooi adres voor iemand die tegen een redelijke prijs een aardige hap wil eten. Verwacht geen top, alles heeft tenslotte zijn prijs. Als je met die gedachte de zaak aan de Melkmarkt instapt heb je vast een leuke avond.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.