Schnitzelrestaurant Tirol

De afgelopen week kon Diner op Donderdag niet doorgaan. We hebben er maar een diner op vrijdag van gemaakt. Gezien het tijdstip en de kerstterreur in de binnenstad besloten we ons heil ergens anders te zoeken. Eerst maar eens op internet kijken. Ik was een paar jaar geleden al eens met hem bij Tirol geweest, een schnitzelrestaurant tussen Zwolle en Heino. Dat beviel wel. Niet omdat er zo goed gekookt werd, maar de muziek (Tiroler) en kledij van de dames (Tiroler) was erg amusant. Kortom: nog maar eens naar Tirol.

Er was nog zat parkeerruimte, dus vol goede moed gingen we het als berghut ingerichte restaurant in. Binnen klonken vrolijke klanken. Toen we door de klapdeuren in het (vr)eetgedeelte kwamen, bleek al dit jolijt voornamelijk voortgebracht te worden door een fanatiek bierdrinkend voetbalteam. Niveau Heino 6, zeg maar. De serveerster, die door het voetbalteam consequent ‘Heidi’ werd genoemd, legde even uit wat de bedoeling was. Geen bijzondere kaart, gewoon schnitzels. In een paar hutjes kon je soep en salade pakken, en harde Duitse bolletjes. In de andere hut kon je bier, wijn en cola scoren. Om maar gelijk met de tap in huis te vallen: € 2,90 is niet duur voor een avond onbeperkt drinken. Dat vond, zo bleek, ook het voetbalteam. Na een pul of twaalf vlogen de schnitzels over tafel, waarna de moeder-Heidi vlotjes ingreep.

Bij ons kwamen de schnitzeltjes (varken) ook vlot op tafel. Er zit standaard friet en garnituur bij, inclusief mayonaise en wat ui-champignon-prut. We namen er wat satésaus en champignonnensaus bij. Na een tijdje kregen we nogmaals twee schnitzels, waarna we het broederlijk voor gezien lieten. Keur (binnenkort lanceert hij zijn nieuwe website) scoorde nog een frisje en wat koffie, ik liet die drankjes aan me voorbijgaan. Na anderhalf uur rekenden we € 28,20 af. Inderdaad, nog geen 15 euro p.p.

Oordeel
Prijs…………………..9,0
Kwaliteit……………..6,0 (factor 3)
Comfort………………7,5 (houten banken, wel gezellig)
Parkeergelegenheid….9,0
Bediening……………7,5 (Heidi: 10, moeder-Heidi: 5)
Totaaloordeel……….7,29

Eindshot
Restaurant Tirol valt in de categorie Vreetschuur. Maakt niet uit, zolang je dat maar weet als je er naar toe gaat. Simpel en best gezellig. Verwacht geen haute cuisine, maar gewoon wat gefrituurde schnitzels met standaard snackbarvoer daarbij. Op zijn tijd niks mis mee. Het drankarrangement (heel veel zelf te tappen pullen bier) kunnen wij u aanraden. Bon appetit!

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.