nederlands drama

Het gaat goed met de Nederlandse dramaserie op televisie. Ik kijk al jarenlang met veel plezier naar Baantjer (uitgezonden op vrijdagavond door RTL 4) en sinds het begin (oktober 2005) naar Keyzer en de Boer, een advocatenserie op maandagavond bij de KRO/Ncrv. Leuke verhaallijnen (oke, niet zo goed als bv. ‘pleidooi’), maar toch zeker de moeite van het kijken waard. Goede acteurs, zoals Porgy Franssen, Henriette Tol, Bram van der Vlugt, Daan Schuurmans en Daphne Bunskoek (voor elke man een reden om te kijken).

Gelukkig is weer een andere goede serie bijgekomen. Op donderdagavond zendt de Avro de nieuwe serie Spoorloos verdwenen uit. Niet gelijk het vooroordeel van de ‘Memories/Spoorloos’ programma’s erbij pakken: ook hier goeie, Nederlandse acteurs die prima een verhaal kunnen neerzetten. Met onder andere Chris Tates, Margreet Blanken, Cas Jansen en (lekker ding) Jennifer Hoffman.

Talpa brengt sinds vorige week Koppels. Ook leuk en onderhoudend. En ze zonden natuurlijk Lieve Lust al uit. Ook goed.

Kijkt u ook weleens naar Nederlandse series?

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.