el toro

Ons donderdagse diner speelde zich dit keer af in het Argentijnse vleeshuis El Toro. Vriend Keurbaas deed zoals gewoonlijk weer een uur of twee over het piseindje Utrecht – Zwolle, zodat we pas tegen half acht aan de dis konden aanschuiven. Er werd een tafeltje voor ons vrijgemaakt en al snel stond het eerste Palmpje (helaas uit de fles, niet getapt) voor ons. We waren enigszins hongerig, dus gelijk maar even door naar het saladebuffet. Een mooi schaaltje volgeschept met allerlei groene en andere gezonde dingen (Keur nam ook ei: noooooooit doen!) en daarna het gezonde voorafje aan tafel verorberd. Inmiddels was er ook al wat brood en kruidenboter neergezet. De boter was erg zacht, smolt haast. Het brood was om een Argentijnse Juntaleider mee dood te knuffelen, zo hard. Mijn volgende tandartsrekening gaat naar El Toro.

Iets later kwam ook het hoofdgerecht. Ik had voor Lomo de Cerdo (varkenshaasmedaillons in een appelhoningsaus) gekozen. Keur wilde eigenlijk spareribs, maar volgde mijn voorbeeldige gedrag en zei tegen het bedienend meisje: doe mij dat ook maar. Welnu, medaillons is te weinig eer voor de brokken vlees die door de dolenthousiaste kok op de borden werd gesmeten. Het smaakte overigens prima. Er kwam wat saus bij, frites en gegratineerde aardappeltjes. Voor de liefhebbers: je kunt er ook een gepofte aardappel bijkrijgen.

Het smaakte best goed. Tegen half negen rekenden we af. Omdat Ray nog in het bezit is van een Granton kortingskaart voor El Toro bedroeg de rekening in totaal nog geen 26 euro voor twee personen. Prima dus.

Oordeel
Prijs…………………..8,5
Kwaliteit……………..7,0 (factor 3)
Comfort………………7,2
Parkeergelegenheid….8,0
Bediening…………… 6,9
Totaaloordeel……….7,37

Eindshot
El Toro is door de bank genomen een aardig restaurant in Argentijnse sfeer. Je kunt er ook wel visgerechten krijgen, maar de Argentijnen zweren bij een goed stuk vlees. De porties zijn prima, de frites wat simpel; kies liever voor de gepofte of gegratineerde aardappel. Minpuntje vandaag was toch wel het brood. Omdat dat doorgaans wel goed is laten we het bij een opmerking, een volgende keer komt het terug in de beoordeling.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.