la cucaracha

Ons donderdagse diner werd in verband met omstandigheden verplaatst naar de zondagavond. Dit keer besloten we om naar het Mexicaanse restaurant La Cucaracha te gaan. Geen slechte keuze, zo bleek. Vriend Keurbaas viel direct aan op het schaaltje nachos, met de twee dipsausjes.

Al snel kwam de kaart op tafel. We kozen voor een duo-voorgerecht (zeg maar een voorgerecht dat je alleen kunt nemen met twee personen): de combinadas. In één woord zalig. Een pikant kipkluifje met blauwe kaassaus, een soepje, wat tapas, een stukje wrap: echt lekker. Na het voorgerecht moesten we enige tijd wachten op het hoofdgerecht. Natuurlijk ga je bij de Mexicaan voor Tortillas: dunne ronde platte pannenkoekjes van mais- of tarwemeel. We kozen eensgezind voor 3 tortillas: een taco, een enchilada en een tostada. De taco (krokante maistortilla met rundergehakt, cheddarkaas en salsa Mexicana) was erg lekker. Ook de tostada (knapperige maïstortilla met gestampte pintobonen en kipfilet, gesmolten cheddarkaas, salade en zure room) smaakte heerlijk. De Enchilada (zachte maistortilla met rundergehakt in een saus van chiles, tomaten, kruiden en specerijen, gegratineerd met cheddarkaas) viel me wat tegen. Een nogal overheersende smaak die ik niet echt kon thuisbrengen. Het zal aan mij gelegen hebben, want disgenoot Keur smakte alles smakelijk naar binnen. We rekenden uiteindelijk € 56,00 af. Inclusief vier biertjes de man, dus dat viel best mee.

Oordeel
Prijs…………………..8,0
Kwaliteit……………..7,8 (factor 3)
Comfort………………7,3
Parkeergelegenheid….7,5
Bediening…………… 7,2
Totaaloordeel……….7,63

Eindshot
Leuke tent. Plezierige bediening en lekker eten. Daarnaast is de kaart vriendelijke geprijsd en kun je er ook met een groep goed terecht. Niet alles is even scherp of gekruid; bovendien waarschuwt het personeel als er iets echt pittigs op tafel komt. Grote varieteit aan menu-keuze mogelijk, grote porties op de borden. Aanrader in Zwolle.

 • Karin de F

  Jaaaaa, dat is super lekker eten daar! Vooral de gevulde pepers en de colesla….. Ralph komt uit Zwolle, dus die heeft me er 6 jaar geleden een keer mee naartoe genomen. We gaan al jaren echt een uur in de auto zitten om daar te eten. Popocatepetl in Utrecht is trouwens ook een aanrader. 🙂

 • Faya

  Hmmm, dat restaurant staat mij ook vaag iets van mij ja….

 • Janneke

  Ik heb afgelopen jaar in Spanje voor het eerst Mexicaans gegeten. Ben niet zo van de hete gerechten maar er stond gelukkig op de menukaart aangegeven hoe pittig gerechten waren. Wat jij beschrijft lijkt me ook wel lekker…

 • heyrik

  hmmm, dat restaurant staat mij ook vaag iets van bij ja…

 • Janneke

  Ik let nu trouwens pas op de naam van het restaurant. Is dat zelfspot?

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.