het wijnhuis

Dit keer gelukkig wat meer tijd dan vorige week. We besloten af te spreken in de Zwolse binnenstad. Plaats van handeling zou Het Wijnhuis zijn. Ik heb goed gezocht, maar heb van dit oer-Zwolse café-restaurant geen website kunnen vinden. Voor de volgers van DOD: op het Grote Kerkplein voor het stadhuis.

We begonnen traditioneel met een biertje. Daarna kwam de kaart en konden we een keuze maken. Die keuze was vrij gemakkelijk: Het Wijnhuis heeft nogal een ‘kleine kaart’. Beide kozen we vooraf voor de pasta-zalmsalade. Na een kwartiertje kwam die op tafel. Erg lekker. Een flinke portie pasta, genoeg zalm (koud, natuurlijk) en wat groenvoer. De pasta-zalm salade kost een euro of vijf, en is ook als maaltijdsalade beschikbaar. Aanrader!

Als hoofdgerecht koos de Keurbaas (alias Henk Ali Baba) voor de sate. Ik koos zelf voor de spareribs. Na een tijdje kwam de hoofdgang. Het vlees ging vergezeld van een redelijke portie sla en Belgische frieten. Die frieten waren erg lekker, het vlees ook wel maar bij de saté wel wat weinig. De spareribs waren ook goed, alleen zat er aan een brok vlees wel erg veel vet. Die hebben we maar laten liggen.

We waren eigenlijk van plan om geen dessert te nemen, maar een goede bak koffie te scoren. Dat voornemen veranderde toen we de ober met een Luikse wafel met ijs en slagroom zagen lopen. We bestelden de lekkernij uit Vlaanderen. Bij aankomst bleek de wafel warm. Erg lekker. Doordat we de wafel hadden gekozen bleken we onder de regels voor het ‘menu’ te vallen. Grappig. Daardoor betaalden we voor drie gangen € 19,95 per persoon. Doordat er ook nog wat biertjes gedronken werden liep de rekening op naar € 49,65.

Oordeel
Prijs…………………..7,2
Kwaliteit……………..7,0 (factor 3)
Comfort………………7,0
Parkeergelegenheid….6,5
Bediening…………… 7,4
Totaaloordeel……….7,01

Eindshot
Aardige tent in het midden van de stad. Genoeg zitplaatsen, lekker (Brand) bier van de tap en een redelijke keuken. Kleine kaart, dus niet een restaurant waar je vaak kunt terugkeren om iets anders te proberen. Wel redelijk goed gegeten.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.