de koperen hoogte

Om kort te gaan: we hebben een nieuwe nummer 1. Want wat hebben we vanavond voortreffelijk gegeten in een super ambiance. Echt driewerf wow.

We arriveerden mooi op tijd bij het restaurant. De Koperen Hoogte is -voor de niet intimi/regiogenoten- een door ondernemer Hennie van der Most verbouwde oude watertoren tot een hotel/restaurant. Eromheen zit een schitterende golfbaan met holes o.a. in het water. Van der Most mag zelf ook graag weten dat het ‘m goed gaat: hij heeft onder andere een helikopterlandplaats op eigen terrein. We werden beneden ontvangen. Nadat de jassen werden aangenomen werd het concept uitgelegd. Je krijgt een pasje mee naar boven en in het hele gebouw worden je aankopen geregistreerd op de pas. Pas aan het einde van de avond reken je alles af.

We stapten in de lift die aan de buitenkant van het gebouw naar boven gaat. Op de 12e etage stapten we uit en vervolgden we onze gang naar de 14e verdieping. Of course weer met de lift. Daar is restaurant Le Tour gevestigd. We werden naar onze tafel gebracht en kregen een drankje. De Keurbaas kon zich niet bedwingen en nam een cocktail. Ik hield het zelf bij een glas (rode) wijn. We kregen na een tijdje een amuse (een lekker soepje) en de kaart. We maakten een keuze voor het 5-gangen diner Le Tour. Geen voorgedefinieerde gerechten: de kok maakt wel wat.

Om te beginnen kwam er brood op tafel, met wat sausjes. Geen brok stokbrood, nee: verse, warme broodjes. U kent ze wel, zoals je ze op vakantie eet. De sausjes waren wel aardig (je kreeg er ook wortel, ui en koolraap bij, in steeltjes gesneden) maar de boter was voortreffelijk. Lekker zout, echt prima. Ze kwamen steeds langs met nieuwe warme broodjes. Echt uit de kunst.

Daarna kwam de eerste gang. In biet gegaarde zalm met twee scampi’s (grote garnalen). Aangevuld met wat kleine garnituurtjes. Was best lekker. De tweede gang kregen we een taartje van vis, op de huid gebakken en voorzien van allerlei lekkernijen, zoals Parmezaan-krab poffertjes en basilicum.

De derde gang… een sublieme tartaar van lamsrug. Gecombineerd met schitterende groene asperges (grote boontjes, vond de Keurbaas) en een lekkere jus. Hier kwam ook wat aardappelachtigs bij.

De vierde gang… geroosterde lamstong en krokante zwezerik op een risotto van pijnboompitten en spekjes, jus van ratatouille. Wat lekker was dat zeg. Mooie combinatie ook. We kozen niet voor het wijnarrangement, maar besloten gewoon de huiswijn te blijven drinken. Die was ook erg lekker en niet eens zo beroerd akelig geprijsd.

De vijfde gang was het nagerecht. Een kunststukje gemaakt door een echte pattiseur. Vooral het spiraalvormige suiker was subliem. Een bolletje perfect ijs op een soepje van ananas, met ananasschijfje en kerrietapenade. Schitterende smaaksensatie. Het leuke is ook dat het restaurant draait. Je uitzicht is dus elke keer anders. In principe draait het restaurant in 2 tot 3 uur helemaal rond. Om de tien minuten worden mensen geboekt, zodat je tafel klaar staat als je de lift uit en de trap opkomt. Mooi concept. Ook kun je meekijken in de keuken als je er langs komt.

Na het diner zijn we nog even een verdieping hoger geklommen. Daar is de maritieme bar. We besloten toch nog een cocktail te nemen. Nou, daar moet je niet heengaan als je van cocktails houdt. Je komt er niet meer weg. We tikten nog twee cocktails de man weg en besloten toen maar naar beneden te gaan. Maar echt: zo lekker…. als ie er een emmer van bracht was het ook opgekomen. De prijs? Gokt u maar in het reactievenster. Degene die er het dichtste bijzit mag de volgende keer mee (op eigen kosten).

Oordeel
Prijs…………………..7,0
Kwaliteit……………..10,0 (factor 3)
Comfort………………10,0
Parkeergelegenheid….9,5
Bediening…………… 9,5
Totaaloordeel……….9,43

Eindshot
Perfect. Echt subliem gegeten. En dan ook in combinatie met het fenomenale uitzicht, de voortreffelijke bediening en de fantastische bar. Het kost een paar centen, en het kan ook niet elke week (hoewel…;-) maar je krijgt er wel een unieke ervaring bij.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.