sozing

Na de uitspatting van vorige week (€ 90,00 per persoon) bij De Koperen Hoogte mocht het deze week wel wat goedkoper. Kortom: we bezochten een lokale Chinees. Er zijn er genoeg in Zwolle (20, geloof ik) en wij kozen Sozing uit. Chinees aan de Willemskade en -het mag gezegd- een van de betere Chinezen.

Minder poespas dan bij andere restaurants. We bestelden een biertje en kregen er een bakje kroepoekjes bij. Na een tijdje besloten we voor de Chinese rijsttafel voor twee personen te gaan, voorafgegaan door een groentensoep (Keur) en tomatensoep (ik). De soep smaakte erg lekker, zoet, zoals Chinese soepen in Nederland altijd zoet smaken.

Het hoofdgerecht was de rijsttafel. Vrij vlot kwam er een grote schaal met lekkernijen op tafel, met daarbij wat bami. Tjap Tjoi, Foe Yong Hai, Babi Pangang, Koe Loe Yuk, Saté en nog wat ander spul. Het is altijd wat basaal eten bij een Chinees. De muziek is verschrikkelijk (daar schaamt een 90-jarige Beijingse overgrootoma zich nog voor) maar het eten, zoals gezegd, prima. Toe kregen we een capuccino. Misschien een tip voor de bediening: het mag echt wel een paar graadjes kouder. De capuccino was wel heel erg heet. Verder niet verkeerd, hoewel we ook geprobeerd hebben om er een oude Chinese plant mee te reanimeren. Grappig detail is altijd het warme doekje om je handen mee schoon te maken. De Keurbaas had trouwens hele andere ideeen over dit doekje… We rekenden voor twee personen € 40,10 af.

Oordeel
Prijs…………………..8,5
Kwaliteit……………..7,0 (factor 3)
Comfort………………6,5
Parkeergelegenheid….7,5
Bediening…………… 7,0
Totaaloordeel……….7,21

Eindshot
Lekker. Chinees. En daarmee is alles gezegd.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.