weekends

Wat is er nou mooier dan het weekend zo ongeveer te beginnen in een lokaal eetablissement. We besloten om het plaatselijke Weekends met een bezoekje te vereren. Weekends zit net naast het restaurant waar we het vorige Diner op Donderdag genoten: chinees Sozing, dus aan de Willemskade.

Bij binnenkomst in de vrijwel geheel verlaten zaak kwam er gedienstig een serveerster op ons af. “Of we gereserveerd hadden.” Verbaasd keken we rond, want dat leek niet erg nodig. Gelukkig voor Weekends was de vraag logisch, want op vrijwel alle tafels stond een ‘gereserveerd’ bordje. Er waren nog wel twee tafeltjes vrij, wij kozen de tafel bij het raam (en de verwarming).

Toen de drankjes (R: biertje, K: rode wijn) gebracht waren kwam de kaart op tafel. Men heeft een aardige kaart bij Weekends. Veel leuke vleesgerechten met duidelijk aandacht voor sauzen. Dat mogen wij graag zien. We kozen voor een grote schnitzel met stroganoffsaus. Ondertussen laafden wij ons aan het mandje stokbrood dat gebracht werd. Een flinke bak vers brood met een even-zo-flinke bak eigengemaakte kruidenboter. Lekker. Wat opvalt is dat veel restaurants met kruidenboter op save spelen. Doe dat toch eens niet! Pak eens een flinke, gezouten boter. Vooral samen met een wat donker brood is dat heerlijk.

Na een kwartiertje kwam de bediening (een aardig blond meisje, er liep ook nog een damevrouw rond die haar roeping in de voorste linie van een M.E.-peloton gemist had) het vlees op tafel. De beide schnitzels (we waren eensgezind in onze keuze) gingen vergezeld van een kommetje stroganoffsaus. Wel: die had wel iets steviger gemogen. De schnitzels waren uitstekend. Lekker krokant, wel mals van binnen: zo hoort het. De bijgerechten waren ook lekker: een schaaltje broccoli in roomsaus, wat aardappelgratin, een bakje frietjes, wat sla en een beetje mayo. Het ging allemaal schoon op! Goede porties, er hoefde niets meer bij.

Tot besluit wilden we graag de dessertkaart zien. Nou, als u Weekends ook eens bezoekt, vergeet die kaart dan maar. 2 soorten ijs, een wafel met chocolade en voor de rest koffie. Nogal standaard en een beetje sneu. We namen koffie verkeerd (K) en cappuccino (R). Na een ruim uur rekenden we in totaal € 43,95 af. Helaas geen foto’s, want toen de Keurbaas het fototoestel ter hand wou nemen stond de bediening net naast onze tafel…)

Oordeel
Prijs…………………..8,0
Kwaliteit……………..7,0 (factor 3)
Comfort………………7,0
Parkeergelegenheid….7,0
Bediening…………… 7,0
Totaaloordeel……….7,21

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.