toko bali

De laatste keer dat ik er at was op 5 mei vorig jaar, in het goede gezelschap van de heer Kok. Het restaurant van onze keuze is iets buiten het stadscentrum gelegen. Toko Bali, een Indonesische zaak aan de Brink. Aan de ene kant een ’toko’, afhaal dus, en aan de andere kant een restaurant. Het was rustig toen we binnenstapten en quasi grappig vroegen of er ‘misschien nog plaats was’. Goeie grap, ik hoor het u denken. Dank. We mochten een plekje uitzoeken en kozen -geoefend als we zijn- voor een mooie plek bij het raam. Keur ging met zijn rug naar het raam zitten, een pose die ervoor zorgde dat ik hem het hele Diner op Donderdag moest attenderen op al het moois wat links en rechts voorbijkwam.

We kregen al snel een biertje (fles, Heineken), wat vlammetjes met een brandal (sambal) en een nog scherpere soort én wat kroepoekjes. Lekker, al was de hoeveelheid sambal op dat ene vlammetje in eerste instantie zelfs voor het grote lichaam van de Keurbaas teveel.

Daarna kwam een grotere loempia als soort voorgerecht. Lekker, maar gewoontjes. Dit soort loempia’s koop je ook bij de Vietnamees op de hoek. Het hoofdgerecht maakte zoals gewoonlijk veel goed. Omdat het altijd moeilijk kiezen is van een kaart waarvan je niet alles kent kozen we voor de rijsttafel ‘Ketjil’ (Ketjil staat voor ‘klein’). Het was echter ruim genoeg voor twee personen.

We kregen eerst nog twee biertjes. Achtereenvolgens werd daging smoor (super lekker), ajam bali (lekker), sate babi (erg lekker), sajur lodeh (goed), sambal goreng boontjes (mjam!!), frikandel djagung (goed), pisang goreng (erg lekker, met wat poedersuiker, zoals het hoort), sambal goreng kentang (niet mijn favoriet, maar beslist niet vies), serundeng (lekker ‘bijgerechtje’, heerlijk om over diverse soorten eten te strooien), atjar tjampur (tja, atjar), wat kroepoek udang en nasi putih (rijst dus) bij ons op tafel gezet. Wat kunnen ze toch lekkere dingen maken. Over lekkere dingen gesproken: we zijn aangekomen bij de bediening. Zullen we het hier gewoon bij laten? We rekenden € 51,05 af.

Oordeel
Prijs…………………..8,0
Kwaliteit……………..8,0 (factor 3)
Comfort………………7,5
Parkeergelegenheid….7,5
Bediening…………… 9,0
Totaaloordeel……….8,29

Eindshot
Een beetje vergeten eetgelegenheid in Zwolle. Ten onrechte. Bij Toko Bali maken ze mooie gerechten, zeer smakelijk en tegen redelijke prijzen. Geen tijd om uitgebreid te tafelen? Dan mis je de uitstekende bediening, maar in de toko kun je ook terecht voor een prima afhaalmaaltijd. Nasi Rames voor € 8,50 bijvoorbeeld. Vergeet dan vooral de ‘hete eieren’ niet. Fantastisch! Een gelegenheid om weer terug te komen. Oh, hadden we al gezegd dat de bediening er fantastisch is?

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.