ontsnapping

Een tijdje terug werd Ray van de weg gehaald door een ijverige motoragent, die met zijn lasergun heel laf de snelheid stond op te meten en mij daar blijkbaar bij op de korrel had genomen. Nou reed ik ook te hard, dus de sanctie (die nog moet komen) is wel terecht. Je zou zeggen, een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar helaas. Gisteravond bezocht ik voor RTV Oost een volleybalwedstrijd en reed ik terug via mijn standaardroute (A-1, bij Holten binnendoor via Heeten en Raalte naar Zwolle). Iets voor Nieuw Heeten zag ik ‘m weer staan. Te laat, want ik reed ruim 120 en remmen had op die afstand geen enkele zin meer…

Na de vorige keer had ik niet zo’n zin in weer een flinke dauw of iemand die mijn rijbewijs in bewaring zou willen nemen dus ik besloot het erop te gokken. Gas nog iets dieper intrappen en bij de Sallandshoeve (bungalowpark) de bocht om. Snel de lichten uit en geparkeerd op het parkeerterrein, met uitzicht op de weg naar Heeten. Ik zag de motoragent voorbij flitsen, richting Heeten. Omdat er ook nog een politieauto bij stond durfde ik het er niet op te wagen. Ik ben uitgestapt en naar de bar van de Sallandshoeve gelopen. Daar, in de op de barvrouw na totaal verlaten bar, eerst even 10 minuutjes op de wc doorgebracht, daarna een colaatje gekocht en twintig minuten zitten babbelen. Uiteindelijk toch maar weer naar de auto gelopen. Na een minuut of tien (ik had vrienden Mozes en Chris al even gebeld) zag ik motormuis weer langsscheuren, vast op weg naar een andere jakkeraar. Mooi moment om de andere kant op te rijden, dacht ik. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben gelijk Nieuw Heeten in gereden en ben via allerlei B- en C- weggetjes richting Haarle gereden. Bij Haarle ben ik de N-35 opgegaan en zo (keurig met 80 km op de teller) naar Zwolle gereden.

Pfffffffffff. Heb zelden zo in de rats gezeten. Bent u weleens op de vlucht geweest?

 • Mozes

  Nee, niet op de lvucht slaan. Je moet die mensen niet uit de weg gaan. Je moet ze gewoon ‘aanspreken’. 😕 😉

 • Anne

  Nee, ik zeg: de Bezem heeft wel lef!

 • Janneke

  Stoere jongen hoor. Ik vind het heel jammer dat ze je niet hebben gepakt.

 • Janneke

  En dan super ontzettend jammer. Let wel, als je een kind doodrijdt kan het ook je eigen kind zijn he. Maar nee, jij bent natuurlijk zo’n briljant stuurder dat je nooit ongelukken krijgt. Ik hoop het voor je. Maar ik hoop meer dat je je gewoon een beetje aan de regels gaat houden en niet van die belachelijke acties gaat doen. Sorry hoor, maar ik ben nu kotsmisselijk.

 • Joost

  Schijterd!!!!!!!!!

 • Bram de politie agent

  Juist meneer Koning. Leuk dat we dit logje te weten zijn gekomen. We zullen eens gedetailleerd dit logje bestuderen en uw gegevens naar boven halen. We krijgen u vanzelf wel te pakken.

 • Maaike

  …..
  Je zou er een thriller van kunnen maken
  ….

 • Baantjer

  Ik hoop dat je geluk hebt kerel, maar……. je weet het maar nooit met die laserguns.

 • Karin

  Dus, zeehondjes doodknuppelen is een schande maar willens en wetens zo hard rijden dat je anderen in gevaar brengt daar ben je trots op? En de politieagent die hard aan het werk is om ervoor te zorgen dat het verkeer voor de fietsers en voetgangers ook veilig blijft is een lafaard? Zelden een sterker staaltje van krom denken gelezen.
  Fred, vraagje….. heb jij enig idee hoeveel mensen per jaar hun leven verliezen in het verkeer?

 • Rinkelbel

  Ik sluit me vol ovbertuiging aan bij Karin. Ter aanvulling: ONTZETTEND KROM!

 • Chloë

  Whahahaha typisch iets voor jou hè?! Ik ontkom altijd aan de politie.. Heb altijd mazzel.. W8 ff, ff afkloppen… Zo.. Maar laatst reed ik bij Ijsselhallen 75 en politie kwam me tegemoet. Met dezelfde snelheid hahaha.. Dus niks te vrezen tog…? 😉

 • wijn

  hmm, ik vind het wel een strakke actie. je drinkt er toch zeker cola bij. de kids liggen op bed en zeehonden zie je zelden in het zwolse.

 • Bren

  En dit alles heeft je natuurlijk flink veel tijdsbesparing opgeleverd he 🙂

 • Marco

  Heb jij je verantwoordelijkheidsgevoel in je kont zitten ofzo? Je hebt zelf ook een kind. Wat ga je doen als er iemand te hard door je straat rijdt als zij buiten aan het spelen is … ?!? Oh nee, die persoon mag het natuurlijk niet.. Maar rekening houden met de rest van de wereld is waarschijnlijk iets te moeilijk voor je. Meten met 2 maten noemen ze dat toch?! Hoop ook dat ze je een keer pakken. En hoop ook dat je je iets volwassener gedraagt in het verkeer als je kind(eren) bij je in de auto zitten voordat zij slachtoffer worden van jouw gedrag…

 • Janneke

  Ik heb hier nu ongeveer een week over nagedacht en vraag me toch het volgende af: met welk doel heb je dit op je weblog geschreven? Is het trots, kijk mij eens stoer zijn? Is het een verkapte manier om je te verontschuldigen? Laat het je gewoon onverschillig, vond je het niets meer of minder dan een leuke anekdote om te vertellen? Ik vraag het me serieus af! Kun je dat uitleggen?

 • Raymond

  @Janneke. Ik vroeg me af waar de toon vandaan kwam waarmee je je commentaar schreef. Ik reed te hard (ik geloof niet dat ik de enige ben die dat doet), savonds laat, op een rustige weg. De verkeersveiligheid komt daar echt niet door in gevaar. In de stad of in woonwijken is het vrijwel onmogelijk om stevig door te rijden. En natuurlijk pas ik ook goed op. Wat is de reden om dat in twijfel te trekken? Kortom; het was iets wat ik heb meegemaakt. Soms log je dat, soms niet. En dit keer wel dus.

 • heyrik

  heerlijk he moraalridders…

 • Janneke

  Man, wie hou je nou eigenlijk voor de gek? Nee, je bent niet de enige die te hard rijdt. Helaas niet. Ik ken veel mensen die te hard rijden, en zo veel mensen ken ik nou ook weer niet. Ik ken ook iemand die praatte zoals jij. “’s Avonds laat op een rustige weg is het echt niet gevaarlijk om 120 te rijden.” Dat was het ook niet, tot dat ene moment waarop het dat wel bleek te zijn. Dat weet ook de familie van de man die uit die zijweg kwam. Natuurlijk pas je goed op ja. Alsof je met een geladen revolver loopt te zwaaien. “Natuurlijk pas ik goed op met dit wapen.” Kogels zijn niet de enige dingen die soms hun eigen weg volgen. En waar de toon vandaan komt waarmee ik mijn commentaar schreef? Als je je dat nu nog moet afvragen, kom je er misschien nog wel eens achter. Ik hoop het niet voor je.
  Heyrik, moraal interesseert me niet, leven en dood en alles wat daar tussen zit wel.

 • Hans

  En als je je kind in de auto hebt, rijdt je dan ook zo?

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.