olive

Omdat ik donderdag moest werken hebben we het traditionele diner op donderdag uitgesteld tot vrijdag. Tegen kwart over zeven parkeerden zowel de Keurbaas als ik onze bolide. Keur nam daarbij een risico, maar daar komen we later op terug.

We hadden het voornemen opgevat om bij Grand Café Public wat te gaan eten. We liepen naar binnen en kwamen in een muur van rook en geluid terecht. Onzinnig om daar te gaan eten, het leek wel alsof het carnaval was. We blijven het pleidooi voeren om het roken in de horeca gewoon te verbieden. Weg ermee! Daarna liepen we verder de stad in. Om eerlijk te zijn: we voelden ons als Marokkanen voor de disco. Geen plek bij Moor, geen tafel bij La Meridiana, bijna alles leek vol. Tot we doorliepen in de richting van het Maagjesbolwerk. Mediteraan restaurant Olive! Leuke kaart en nog een paar tafeltjes vrij. We stapten naar binnen en mochten gelijk plaatsnemen aan een tafel.

We kregen een glas Spaanse rode wijn en na een tijdje kwam de kaart. Ook bracht de vriendelijke ober een mandje met heerlijk donker brood met een zelfgemaakte knoflooksaus én een schaaltje olijfjes. Heerlijk! Intussen hadden we de knoop al doorgehakt voor wat betreft de gerechten. Keur nam vooraf een carpaccio (origineel, zullen we maar denken) en ik koos voor de paling. Om maar eens met mezelf te beginnen: fantastisch. Warme, gerookte paling in een sausje van olijfolie met nootjes. Mooi in een torentje op het bord gepresenteerd. Aan de andere kant genoot smulpaap Keur ook van zijn carpaccio. Fijne, flinterdun gesneden ossehaas met wat salade en een timbaaltje groente. Perfect en een mooie portie.

De borden werden weggehaald en we werden voorzien van een extra portie brood. Na een minuut of twintig kwam het hoofdgerecht. Twee keer vis op tafel. De Keurbaas had de slibtong laten komen, ik koos voor de zeewolf. De vis smaakte redelijk, en dat was een klein beetje een tegenvaller. Voor een euro of twintig moet je toch in staat zijn om de vis ‘in de jas’ (dus op de huid gebakken) beter af te leveren. Ook was de portie aan de kleine kant. De slibtong van de Keurbaas was wel in orde. Er lagen drie mooie stukken op het bord. De ellende met slibtong is wel dat het ook op de huid gebakken wordt en je daardoor nog met de graten moet afrekenen. Wanneer komt dit gerecht als filet op de markt, zou je denken. Er kwamen mooie vlaamse frieten bij met een frisse salade, ook weer opgeleukt met olijven.

Tot slot wilden we aan de koffie. Keur koos voor de capuccino, maar ik liet me ompraten door de ober die graag een wat duurder dessert wou slijten. Een hoog glas met ijs, appel en een gesuikerd cakeje, met wat slagroom. Om kort te gaan: een aanrader. Echt even proberen. Heerlijk! Ook lekker is (waarschijnlijk, we hebben het niet geproefd) de koffie met bonbons. Rond de vijf euro, en dan kun je er onbeperkt koffie of thee bij krijgen. Goedkoop was het allemaal niet, we rekenden € 84,45 af. Dat is de man ruim 42 euro. Hoewel, in het geval van Keur kwam er nog 50 euro achterstallig parkeergeld bij. Quoot van de avond: “goh, een geprint bonnetje. da’s apart”;-)

Oordeel
Prijs…………………..6,7
Kwaliteit……………..7,0 (factor 3)
Comfort………………7,5
Parkeergelegenheid….8,0
Bediening…………… 7,0
Totaaloordeel……….7,17

Eindshot
Olive is een relatieve nieuwkomer in de Zwolse eethoreca. Gezien de bezettingsgraad van de tafeltjes op vrijdagavond heeft het restaurant al wel een vaste klantenkring gekregen. Niet geheel ten onrechte. In ons geval deed de wat teleurstellende Zeewolf wat afbreuk aan het eindresultaat, maar de andere gerechten waren prima in orde. Zonder meer een bezoek waard.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.