brian wilson

Er is vanavond een alleraardigst alternatief voor wie niet aan het WK Voetbal wil toegeven (Zweden – Engeland). Op Nederland 3 zendt de NPS (u weet wel, die zender die moet verdwijnen van Medy van der Laan: denk daaraan als u over een krap jaar in het stemhokje staat) ‘Het uur van de wolf‘ uit. Met dit keer een documentaire over Brian Wilson. Omschreven als ‘één van de meest invloedrijke popmusici van de afgelopen eeuw.’ Dat lijkt me niet overdreven. Het brein van The Beach Boys heeft een enorme nalatenschap met prachtige liedjes. Zijn album ‘Smile’ werd in de loop der jaren het belangrijkste nooit uitgebrachte album. Een symfonie van drie muzikale gedichten die gaan over de ontwikkeling van Amerika, de ontwikkeling van een kind en de vier elementen. Ik zeg: de video snort (NL 3, 2100 uur)

 • Joost

  Hopen op een saaie Engeland – Zweden, kunnen we na 5 minuten al zappen naar ned 3.

 • Ray

  Toch maar voor ‘het uur van de wolf’ gekozen. Geen spijt van. Mooie documentaire!

 • Pjotr

  De video snort??? Heb jij nog geen dvd recorder??

 • Bertil J. Kok

  Ik heb er een aantal stukken van gezien. Potverdorie, wat indrukwekkend. Met aan het einde een bijna onmogelijke live uitvoering van Good Vibrations. Er MOET vast een DVD zijn van dit feestje uit 2004. Dat Uur van de Wolf is toch al een programma om in te lijsten. Vorige week al zo’n mooie editie gezien. Die ging over de jukebox van John Lennon….

 • Janneke

  Ik heb Engeland-Zweden gekeken, maar is dit toevallig die docu die vorig jaar ook al is uitgezonden? Over de totstandkoming van Smile, de repetities en uiteindelijk uitvoering, etcetera? Die heb ik namelijk al eens gezien 🙂 (maar wist niet dat het erop kwam)

 • Ray

  @Pjotr: nee, nog niet.
  @Bertil: moet jij eens op je muzielijst van zondag letten;-)
  @Janneke: je hebt gelijk. De docu is al eens eerder uitgezonden.

 • heyrik

  en driessen heeft dat weer gemist natuurlijk….

 • Olaf

  Voor de geïnteresseerden; de complete documentaire is op DVD verkrijgbaar, samen met een liveuitvoering van Smile. Titel: Brian Wilson Presents SMiLE.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.