files

Het lijkt steeds gekker te gaan worden. Ik woon, zoals de meeste van mijn loglezers wel zullen weten in Zwolle, en heb mijn normale ‘vaste’ baan in Amersfoort. Is een bewuste keuze: ik reis graag met de auto en vind dat ruime half uurtje enkele reistijd geen probleem. Alleen het loopt de laatste tijd wel de spuigaten uit met de files op ‘mijn’ traject. Nu ook weer, opgeteld vanaf Harderwijk, dat is zeker een kilometer of 20. Ongehoord. Waar ligt het aan? De proef van Rijkswaterstaat met 90 km/uur tussen Nijkerk en Amersfoort? De aanleg van Vathorst? Drukte op de A-1? Hoe dan ook: het irriteert. Ik begin mijn werkdag vandaag eerst maar thuis, als de files weg zijn rij ik dan naar Amersfoort.

Staat u weleens in de file?

 • keur

  wie ik? nee nooit joh! ik reed vandaag via de a50, a1, a30 en a12 naar utrecht, KEURig in anderhalf uur haha :-).

 • Pjotr

  Wellicht als je eens zou beginnen op de offciele werktijden van je normale ‘vaste’ baan in amersfoort. Dan zou je dit soort websites vanaf je werkplek met een heel andere look bekijkend, al slurpend aan een cappu.

 • Bluesmeister (laptop)

  Ja. Het lijkt naar elke zomervakantie weer een tandje erger te worden met de drukte. Ik probeer het wel een beetje te plannen zodat ik meestal de files omzeil….maar af en toe sta je toch vast. Snap ook nog steeds niet waarom er op het traject Hattemerbroek – Lankhorst geen derde strook is.

 • Bren

  Je kunt natuurlijk ook een ‘normale’ vaste baan dichterbij huis zoeken. Je weet niet in wat voor Walhalla je dan terechtkomt… Ik heb er nog geen dag spijt van dat ik afscheid van Amersfoort heb genomen! Krijg je nog meer tijd voor de niet-normale werk.

 • Sjoukje

  Dat is even minder dat er steeds zo`n file staat. Werktijdaanpassing is dat misschien mogelijk, zo kan je de file omzeilen.
  Groetjes Sjoukje

 • Karin

  Ik pak gewoon de motor. Scheelt in ieder geval een flinke dosis irritatie op de maandagochtend. Maar ja, het wordt nu weer winter en dus glad en vies. Geen motorweer dus…

 • Janneke

  Ik pak theefiets en ben drie minuten later op mijn werk. Komt geen file bij kijken dus. Verder sta ik bij gebrek aan auto ook nauwelijks in de file, maar afgelopen zondag toen ik van Bruins wegreed in de (geleende) Golf zat ik in iets wat erop leek; we werden zelfs omgeleid!

 • Bertil J. Kok

  Alleen in de weekenden…

 • Ilona

  Heb er weinig last van. Alleen als ik van Groesbeek weer kom, dan kan het af en toe zijn dat het vanaf de A50 (afrit bij de A12)tot de A1 langzaam verkeer is. Maar omdat nu de N50 afgesloten is kan in Zwolle zelf ook een file ontstaan.

 • joekie

  Wel eens gehoord van een trein? Volgens mij goede verbindingen met Amersfoort!

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.