zwemles

Dochter Linny heeft zwemles. Dat doet ze niet in een ‘gewoon’ zwembad, maar in een wat kleinere aangelegenheid in Hoogeveen. Elke vrijdagmiddag mag ze om half twee het bad in. Het deed me denken aan mijn eigen zwemles. Toen, in het AA-bad, in de AA-landen, begonnen in het peuterbadje, daarna naar het grote bad. Zo’n bassige badmeester met een lange stok met aan het uiteinde een haak, die je voor je gevoel elk moment om de nek geslagen kon worden. Dat gaat nu dus anders, in ieder geval in dat badje waar Lin onderwezen wordt in de edele zwemkunst. Een klein bassin (ik durf het eigenlijk niet eens een zwembad te noemen, zelfs een Van der Valk zou dit niet als ‘bad’ in de folder durven zetten) met daarin de zwemjuf. Daar dan zeven kinderen omheen, die met wisselend succes op buik en rug visachtige bewegingen maken. “Spetteren jongens!”

Het gebruik van die ellendige bandjes of die houten blokjes is ook verleden tijd: die zitten nu in het ‘zwemsuit’. Handige uitvinding, alleen… het ziet er niet heel erg charmant uit…

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.