foto’s

Ik kan doorgaans een aardig fotootje maken. Heb mijn telefoon altijd bij me, dus als er iets te kieken is, is de foto snel gemaakt. Dat is iets anders dan een goede foto. Daar is meer voor nodig. Goede apparatuur, goeie instellingen, lenzen, filters, maar bovenal vakmanschap. En heel af en toe een klein beetje geluk. Op het juiste moment op de juiste plek zijn, bijvoorbeeld. Over enkele jaren zul je hier ook foto’s van vriendinnetje Karin zien, die druk bezig is om zichzelf binnen te fotograferen. Maar toch, de winnaars van World Press Photo zijn bekend. Hier zie je een overzicht. De winnende foto van Spencer Platt is prachtig, maar mijn ‘nummer 1’ stond wat lager in de lijst (3e prijs). De foto (West Bank, Jenin) van Mohammad Ballas, toont een executie van een collaborateur. Zo verschrikkelijk dichtbij en confronterend. Wat is uw favoriete foto van vorig jaar?

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.