bandje bandje

Verreweg de meeste omroepen draaien opnames met een camera met een band. Die band wordt dan in de studio verder verwerkt tot een item: of door het geheel te loggen en dan op de pc te verwerken, of om band-op-band een montage te maken. In deze studio bij RTV Oost hebben we jarenlang bandje-bandje montages gedraaid. Afgelopen weekend was dat voor het laatst, want deze week wordt de set omgebouwd. Het blijft altijd mogelijk om banden te draaien/gebruiken (want het hele archief staat ook op band:), maar de opnames worden nu digitaal. Er zijn nieuwe camera’s aangeschaft die op disc opnemen. Voordeel is vooral dat je met het inladen van materiaal enorm veel tijdwinst kunt behalen: disc in player, copy to pc, en twee minuten later is 90 minuten beeld ingeladen. Maar ja… nostalgie… de bandjes…. the times, they are a changing…

    Leave Your Comment Here

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.