dochter van isfahan

Als zelfs je moeder zich zorgen gaat maken dat je zo weinig logt, dan moet er wel een nieuwe bijdrage komen. Vandaag genoot ik van een vrije dag. Wel met wat vervelende to do’s, maar toch: een vrije dag. Smiddags had ik eindelijk tijd om het prachtige boek ‘Dochter van Isfahan’ van Anita Amirrezvani uit te lezen. Wat een prachtig boek toch. Een aanrader! Waar het over gaat?

Ze woont met haar ouders in een afgelegen dorpje en gaat ervan uit dat ze binnen het jaar getrouwd zal zijn. Maar als haar vader overlijdt is er geen bruidsschat meer en zijn haar moeder en zij gedwongen om naar Isfahan te verhuizen. Daar wonen haar enige familieleden, die de twee met tegenzin in dienst nemen. Haar oom is tapijtontwerper aan het hof van de legendarische sjah Abbas. Het leven is zwaar, maar leert daar het vak dat haar toekomst zal bepalen. Kleuren, knopen, ontwerpen, en eigen creaties verkopen is van levensbelang voor haar en haar moeder. Tegelijkertijd komt ze in een avontuur dat haar sexualiteit doet ontwaken, maar haar ook bloot stelt aan afwijzing en verraad. Uiteindelijk beseft ze dat er voor haar maar een grote liefde is: de bruisende en inspirerende stad Isfahan.

    Leave Your Comment Here

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.