de schaduw van de wind

Eens in de maand, soms anderhalve maand, ga ik in Utrecht eten met mijn goede vriendinnetje Maaike. Meestal komen we dan ergens aan de Oudegracht terecht. Niks mis mee; veel leuke tentjes en in de zomer is het er heerlijk op het terras. Een week of twee geleden zaten we weer eens bij Den Draeck, toen er plotseling een tas tevoorschijn kwam van de plaatselijke boekhandel met een cadeau. U raadt het inderdaad goed; een boek. Het was ‘De schaduw van de wind’ van Carlos Ruiz Zafón. Zij had het gelezen en vond het zo mooi, dat ze me er ook één cadeau deed. Lief, toch? In de trein terug naar Amersfoort (waar ik de auto altijd parkeer) begon ik met lezen, en eenmaal in de auto liet het boek me niet meer los. Thuisgekomen plofte ik op de bank en ben ik gelijk verder gaan lezen. Om kort te gaan: een magistraal boek. Schitterend geschreven, of -om in boektermen te blijven- een echte pageturner. Aanrader voor de donkere dagen!

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.