druk weekend

Soms heb je dat, van die weekenden waar je met veel genoegen op terugkijkt. Afgelopen weekend was zo’n weekend. Druk, vol, maar enerverend en leuk. Vrijdag gestart met de opening van de studio van de nieuwe lokale omroep in Zwolle. Ik ga er niks doen (hooguit wat advieswerk, is het plan), maar werd wel uitgenodigd voor de opening van de studio. Het was er gezellig. Een leuk weerzien met allemaal kennissen/vrienden van vroeger, en uiteraard ook sommige vrienden van nu. Daarna bij vrienden Niels en Rianne geweest om hun jongste (en tot nu toe enige) kind te bekijken. Net een week oud, dus de hoogste tijd om dochter Femke te bewonderen. Ik kan me die tijd met Delinyah nog goed herinneren; dat je snachts –helemaal die eerste nachten na de geboorte- echt alles hoorde. En het ziet er nog zo klein en breekbaar uit. Alsof je er nooit boos op kunt worden. Uit eigen ervaring kan ik inmiddels zeggen: dat blijft niet zo. Daarna de vrijdagavond afgesloten met een groepje lokale omroep mensen in een kroegje in de stad. Gezellig!

De zaterdag begon dan ook iets te vroeg. Toch even de stad in geweest, boodschappen gehaald, want op zondag zou er flink wat bezoek komen; het is namelijk mijn geboortedag. Daarna thuis nog wat aangerommeld en vroeg in de middag naar Genemuiden gegaan. Voor RTV Oost mocht ik daar langs de kant zitten bij de voetbalwedstrijd in de topklasse tussen ‘Sportclub’ en Barendrecht. Ik mag altijd graag in Genemuiden komen. Je ziet er altijd leuk voetbal: strijd, vaak technisch vaardige spelers en er staan leuke mensen langs de kant. Niet van dat volk dat na één foute bal gelijk begint te zeiken, hoewel na een half uur dramatisch scheidsrechterswerk het publiek wel enigszins begon te morren. Hoe dan ook: leuke club. Daarna naar de studio in Zwolle om het televisie-item in te spreken. De collega’s in Hengelo hadden de (via de satelliet gestraalde) beelden al gemonteerd en zetten de samenvatting keurig voor me klaar op het scherm in Zwolle. Fijn dat dat kan; scheelt dik twee uur reistijd. Daarna snel naar huis en even wat voorbereidingen voor de zondag getroffen. Savonds toch maar even de stad in geweest. Er was een alleraardigst leuk festival georganiseerd: het Thorbeckegrachtfestival, met als slotact de door mij zeer gewaardeerde Trijntje Oosterhuis. Mijn oud-collega Derk Moor presenteerde de (door iGlowMedia verzorgde) webcast en televisietalent én eveneens oud-collega Emmely Ruissen deed de straatinterviews. Mooie gelegenheid om even bij te praten. Via Twitter kwam ik in contact met de tot dan toe onbekende volger Roel Kiers, die me uitnodigde om een glas prosecco te komen drinken bij de ingang van wijnkoperij Henri Bloem. Zo leuk, die sociale media. Een leuke kennismaking, een prettig gesprek en een goed glas prosecco. Uiteindelijk de zaterdagavond afgesloten met een borrel bij het Beugeltje.

De zondag begon –zo moet ik toegeven- bij het Beugeltje. Daar werd ik al door velen gefeliciteerd. Later op de dag kwamen er ontelbaar veel felicitaties bij, live –door ouders, broer, schoonzus, neefje, dochter, vrienden en collega’s- en via sociale media –door iedereen die er niet live bij kon zijn-. Zo leuk. Ben nog nooit door zoveel mensen op m’n verjaardag gefeliciteerd. Geweldig. Om 10 uur smorgens was ik in Deventer, want tweelingbroer Edwin was ook jarig. Leuk bezoekje. Helaas moest ik om 11 uur alweer weg, want om 14 uur moest er nog even gewerkt worden in Rotterdam. De Nederlandse volleybalmannen mochten het opnemen tegen Estland. Ze hoefden alleen maar met 3-0 te winnen om naar het EK te gaan. Om het kort te houden: ik heb nog nooit een ploeg zo verlamd van angst zien spelen. De eerste set ging verloren, de tweede was zelfs niet eens spannend en na twee sets vlogen de Esten elkaar in de armen en wist Nederland dat het voor het eerst sinds 1983 niet op een EK zou zijn. Het einde van een tijdperk, gok ik: ik denk dat bondscoach Peter Blangé iets anders gaat doen na de ‘evaluatie’ met de bond. Na de wedstrijd en de interviews snel naar huis voor een hap eten en de laatste voorbereidingen voor de avondvisite. Die kwam er volop. Ik mag (erg) graag lezen, dus voor m’n verjaardag had ik boeken gevraagd. Spannende boeken, daar ben ik gek op. Ik gaf als tip “David Baldacci, Glenn Meade” op. Dan zou alles wel goedkomen. Welnu; ik kreeg idd (op een boekenbon na) mooie boeken. Niet één zou in de kast bij ‘spannend’ komen te staan, en er was dus ook niet één boek van David Baldacci of Glenn Meade bij. Wel andere mooie titels, gelukkig. Het werd een mooie avond, met dank aan Anne, Berrit, Bertil, Chris, Corinne, Erik, Gerard, Henja, Jewe, Maaike, Mirjam,  Nina en Ria. Niels en Rianne lieten zich om begrijpelijke reden excuseren. Topavond. Fijne hapjes, leuke mensen, lekkere drank. En –heel goed om volgend jaar te herhalen- een vrije dag op maandag. Ja, een druk weekend. Maar ik had het niet willen missen.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.