Animoto

Ik ben gek van internet. Elk bedrijfsplan hoort vanaf nu te beginnen met online componenten. Want online kan (bijna) alles. Online brengt werelden bij elkaar. De laatste jaren zie je ook dat ‘oude werelden’ op zoek gaan naar online succesformules. Zo maakt de filmwereld nu eindelijk stappen. Een paar oude mastodonten proberen nog wanhopig het kopiĆ«ren tegen te gaan, de meer vooruitstrevenden van die wereld ontwikkelen al nieuwe formats waarbij ze de kracht van het internet gaan benutten. Mooi om te zien. Zoals gezegd: ik ben gek van internet. Het mooiste van internet op dit moment: sociale media. Ik twitter me suf en sta door middel van diverse netwerken in continue contact met vrienden, kennissen, familie -en met hun vrienden, kennissen en familie. Mooi om te zien dat dit soort netwerken werken.

Een mooi voorbeeld hoe een oude wereld bij de nieuwe wereld kan komen is Animoto. Vroeger maakte je foto’s, liet die na een tijdje ontwikkelen en afdrukken en plakte ze daarna in een album. Ok, ik beschrijf de ideale situatie, maar er zijn echt mensen geweest die dat deden. Welnu, dat kan ook allemaal nog in de digitale wereld, maar waarom geen mooie online albums maken. Presentaties. En waarom dan niet ook een leuk muziekje eronder. Zo kun je jezelf steeds duidelijker als afzender positioneren. Met Animoto kan het allemaal. Er zullen wellicht meer tools zijn die hetzelfde kunstje doen, maar Animoto doet het wel erg goed. Upload je foto’s, zet je muziek eronder en je materiaal is online beschikbaar. Je kunt via sociale netwerken je creatie delen en zo je foto’s in een mum van tijd aan iedereen laten zien. Dat scheelt heel wat plakjes cake en koppen koffie -en familiebezoekjes:)

Bij Animoto kun je onbeperkt 30-seconden video’s maken. Onbeperkt lange video’s met foto’s kan voor maar 30 dollar per jaar! Leuke nieuwe feature is dat je ook video’s kunt invoegen. Gaaf toch?! Vanavond heb ik een filmpje gemaakt van de vakanties van dit jaar met Delinyah. Gewoon, om even een leuke ‘collage’ te hebben, en om dit blogje mee te larderen. Check de video online!

Oh ja, je kunt je scherm vergroten, en kijk eens naar de verbluffende kwaliteit. Te gek toch! Wellicht wat veel foto’s van Delinyah, maar ja: keuzes he;)

  • Anne

    Mooie applicatie, wel vind ik de kwaliteit van de foto’s matig. Ook in fullscreen.

    Maar, misschien verwacht ik wel te veel.

  • Marcel

    Coole functie! Jammer dat je moet betalen voor Animoto. Betalen voor internet is toch niet meer van deze tijd: alles hoort gratis!!!! En dus zullen de Animoto’s en concurrenten het niet gaan redden op de lange termijn.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.