Het leven is goed en mooi, zeker…

Het kon weleens een mooie dag worden vandaag. De weersvoorspelling is prima, het programma gevuld, maar niet te vol. En dat is goed. Het idee is om er een overzichtelijke dag van te maken. Uitgeslapen, lekker ontbeten, al die dingen die je zo graag doordeweeks wil doen, maar waar je alleen in het weekend een toekomt. De mist trekt weg en de zon komt vanachter de wolken tevoorschijn. Op de fiets de stad in. Niet eens met een specifiek doel. Gewoon, lopen. Slenteren, zo u wilt. Winkel in, winkel uit. Een paar boodschappen, verder niks. Ik stel me dan zo voor om ergens op een terras neer te strijken.

De stad is Utrecht vandaag, dus dat terras zal ergens rondom de Dom zijn. Mooi orientatiepunt. En terwijl de zon het gelaat opwarmt, de verse koffie goed smaakt, geniet ik genieten we van de mensen die langslopen, de gesprekken die we -onbedoeld- meekrijgen. Woordjes die mensen fluisteren, de gehaaste tred van een opgejaagde binnenstadbezoeker, de zuchtende blikken van meegetroonde mannen die weer een winkel in moeten en bezakt en bepakt daar weer uitkomen. Zo’n terras zoek ik. Waar ik kan observeren, winkelende mensen kan kijken en ook nog eens een formidabele kop koffie kan drinken. Het leven is goed en mooi, zeker als de zon schijnt.

Is dat alles?
Neen. Vanmiddag gaan we naar #040, of Best -hoe dan ook: PSV-area- om het veertigjarig bestaan van een van vriendins beste vriendinnen te vieren. En vanavond naar Zwolle voor het Thorbeckegrachtfestival om daar met vrienden naar allerlei concertjes te gaan kijken, wijn te drinken en het vrolijke, zomerse genieten nog even door te zetten. Ja, het leven is goed en mooi, zeker als de zon schijnt. Want die maakt een fijn gevoel fijner.

Wat gaat u eigenlijk doen, op een dag als vandaag?

  • Pjotr

    Fijne dag gozer. Deze zaterdag staat voor ons Bergjes in het teken van voetbal. In de ochtend naar Amerongen waar Kaleb (SV Houten F4) speelt. Inmiddels gewonnen met 3-8. Vervolgens 2 uurtjes chillen en tosti’s eten thuis en vervolgens in de middag naar Overvecht-Utrecht waar Desmond (SV Houten D6) zijn wedstrijd speelt. Met het hele gezin lekker aanmoedigen, opa vd Berg gaat ook mee. Lekker met een cappu het spulletje aanmoedigen en genieten van deze lekker, klamme zomerdag…

    Have fun in PSV city!

  • Janneke

    Ik heb niet vaak zulke dagen. En jij wellicht ook niet – of ze waren het beschrijven niet waard 😉 Maar Utrecht, daar moet ik hoognodig weer eens naar toe. Zulke fijne herinneringen aan vier jaar Utrecht, en sindsdien nauwelijks nog geweest. Ga je nog een keer wat schrijven?

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.