misbruik

Vanmorgen opende het Algemeen Dagblad weer met een incestgeval in een ‘streng gereformeerde familie’. Nou heb ik de indruk dat dit soort zaken veel vaker voorkomt in dat soort families, maar bewijzen daarvoor zijn volgens mij nog nooit geleverd. Een kindje dat misbruikt wordt vanaf haar geboorte. Gatverdamme. En -net zo erg- de familie die de bek dicht houdt over deze verschrikkelijke gebeurtenissen. Zoals de krant schrijft: “ome Leo kon niet van zijn nichtjes afblijven”.

Ik kan me dat vanuit die familie toch echt niet voorstellen. Als er ook maar iemand aan mijn dochter zit trap ik ‘m volkomen in de vernieling. En ik weet dat er een heleboel mensen klaar staan om dat figuur daarna het ‘laatste zetje’ te geven. Ik heb er al eens eerder over gelogd. Toen voelde ik dezelfde woede. En net zoals toen ben ik totaal niet geinteresseerd in de achtergronden van ‘ome Leo’. Afmaken zo’n figuur. Gelukkig heeft dit soort criminelen geen leven in de gevangenis. Hopelijk verzacht dat de pijn voor het slachtoffer een heel klein beetje.

 • Joost

  Hier sluit ik mij bij aan.

 • Bertil J. Kok

  Er zijn verschillende manieren waarop je misselijk kan worden, onder andere:
  – de resten van een wokmaaltijd op je stoep vinden.
  – het lezen van dit soort walgelijke berichten.

 • Karin

  Mee eens. In dit soort situaties is geweld ineens heel zinvol!

 • Kareltje Kras

  Er is vast wel een varkenshouder in de buurt die ‘Ome Leo’ wil castreren. Dan wel graag precies als bij de biggen: zonder verdoving! Dat zal ‘m leren, de smeerlap.

 • heyrik

  op zich erg mee eens, hoewel…als rechtbankverslaggever heb ik wel eens zaken van lieve, vriendelijke oompjes meegemaakt die…..laat ook maar, dit is geen onderwerp om over te discussieen,z e zijn fout, maar ik heb wel eens een brok in de keel gehad door het verhaal dat zon opaatje vertelde

 • Faya

  Tis om misselijk van te worden! Ik kan er absoluut niet tegen! Een brok in je keel Heyrik, wat denk je van zo’n kind!!!!! Daar krijg ik een brok in mijn keel van! Het is pure machtsmisbruik! Niet goed te praten.

 • Brenda

  Zo’n klein schattig meisje en zo’n grote viezerik. Te smerig voor woorden, geen enkele sympatie heb ik daarvoor. Niemand mag ik hopen! En die moeder die die vent verbiedt om bij dat meisje te komen, hoe naief kan je zijn, ten koste van dat meisje. Verschrikkelijk. Wat zal zij de rest van haar leven een kloteleven hebben, voorgoed verpest.

 • Anne Baarda

  Dergelijke mensen zijn ziek in hun hoofd en dienen net als andere dermate geesteszieken uit de samenleving verwijdert te worden. Daar is geen enkel excuus voor!

 • happygirl

  En dit soort mensen geneest ook niet. De enige oplossing wat mij betreft, postnataal aborteren ofwel vrijwillige euthanesie, aangezien we blijkbaar met z”n allen tegen de doodstraf zijn in nederland.

 • heyrik

  tis inderdaad allemaal niet goed te praten hoor, dont misunderstand me all. Dat is het irritante van werken op de rechtbank. Zelfs bij moordenaars kun je als je hun verhaal hoort, enig begrip krijgen. Niet voor wat ze gedaan hebben (fout, fout, fout), maar wel hoe ze daar toegekomen zijn, dat zijn vaak in en intrieste verhalen, waaruit wel blijkt dat iedereen op het verkeerde momente op de verkeerde plek in de fout kan gaan

 • Rinkelbel

  Vreselijk dit. Maar ik kan Heyrik wel begrijpen. Want stel dat over 20 jaar het nichtje zich vergrijpt aan een baby. Dan weet niemand meer het verhaal van het nichtje en wordt zij op dezelfde manier afgeschoten als opa nu. Kijk, voor mij staat 1 ding vast: opa moet zijn verdere leven achter slot en grendel, gecastreeerd en wel. Opdat hij niet meer schade aan kan richten. Maar het nichtje heeft verduveld goede begeleiding nodig, want zij zou anders weleens voorgoed haar grenzen kwijt kunnen zijn. En dan kan dit kwaad door haar opnieuw geschieden.
  En dan wordt het een vieze heuse cirkel…

 • Karin

  Simpel: weg ermee!! Opzouten, aftaaien, afmaken..

 • Marco

  Inderdaad helemaal mee eens. Geldt trouwens voor alle acties die over de rug van een onschuldig kind geschieden!!!!!!!!!

 • Silverblue

  Tja, die oom moet idd gekastreerd en wel liefst in een ondergrondse kelder de rest van zijn leven. Tja, of dat nichtje dezelfde fout gaat maken?? Het kan 2 kanten op gaan. Of ze is idd al haar grenzen kwijt, of ze heeft nog genoeg besef hoe zij zich toen voelde en gunt dat geen enkel kind. Dat zij begeleiding nodig heeft staat voor mij vast.

 • Bertil J. Kok

  Zo, of je log ook nog met terugwerkende kracht gelezen wordt…..

 • Raymond

  Ja, gek hoe soms oude logjes weer actief worden…

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.