prostitutie

Vanavond weer eens met pa naar de voetbal geweest. Vroeger vond ik het altijd reuzespannend om met mijn vader op stap te gaan naar het ‘grote stadion’ van (toen nog) PEC Zwolle ’82. Helaas, dat kan niet meer. De prachtige groen-wit gestreepte shirts zijn al een tijdlang vervangen door het hedendaagse blauw-wit. In plaats van Dr. Schupps staat er nu reclame voor een gokhal. De tijden van Marten Eibrink (helaas dit voorjaar overleden), de tijden waarin alles kon. Waar de stadionspeaker gerust werd vervangen door Freek de Jonge, die zich de woede van heel PSV Eindhoven op de hals haalde toen hij meldde dat er buiten nog een fiets met belgisch nummerbord stond die het licht nog aan had, verwijzend naar de rappe back Eric Gerets). Wat een tijden. ’t was vanavond anders. We zaten achter het glas. Met fijne kaartjes voor de businessclub via KVPM. De geur van het versgemaaide gras was vervangen door de hoppige geur van Amstel bier (vergelijkbare grootheden, lijkt mij). Zwolle tegen Veendam (die nog wel in de prachtige geel-zwarte shirts speelden). Veendam kwam terecht op voorsprong en bepaalde daarna de hele eerste helft. Op slag van rust maakte Zwolle de gelijkmaker, waarna de ‘FC’ in de tweede helft niet echt meer in problemen kwam en het karwei iets voor tijd kon afmaken. Maar goed voetbal? Nee. Nauwelijks gezien. Volgende week dan maar weer…

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.