Diner: Buik van Parijs

Vandaag besloten we om maar eens een hapje te gaan prikken bij De Buik van Parijs, een klein restaurantje aan de Willemskade in Zwolle. Een fris witbiertje (niet van de tap, helaas, maar uit een gekoeld flesje) om mee te beginnen. Lekker vers stokbrood en een wat flauwige kruidenboter. Je vraagt je dan toch af: waarom? Waarom toch vasthouden aan kruidenboter, en niet afwisselen met een kerriesmaak of eventueel een tapenade ofzo. Vaak gemiste kansen. Maar goed, we dwalen af. Het voorgerecht was prima. De Keurbaas (hij moet dat weblog toch weer eens bij gaan houden) koos het dagmenu, ik bestelde wat losse gerechtjes. Om te beginnen de onvermijdelijke mosterdsoep, die was wel aardig. Aan de overzijde zag ik 2 meter Keur worstelen met wat slablaadjes en wat beenham, waarbij ze waarschijnlijk het mes voor de carpaccio hebben gebruikt. Tjonge wat dunnetjes. Als hoofdgerecht kwam er voor Keur een runderstoofpotje, bij mij werd een kipstoofpotje neergezet. Best lekker, hoewel ik bij nader inzien ook had gekozen voor het rund. Nadat het overheerlijke roodharige serveerstertje nog wat extra aardappelschijfjes (ja, ze bestaan nog) had neergezet vonden we het wel genoeg. De menu-eter kreeg nog een dikke bak ijs, ik liet het toetje voor wat ie was en dronk het laatste slokje Trappist op. In totaal rekenden we € 41,75 af.

Oordeel
Prijs…………………..7,5
Kwaliteit……………..6,5
Comfort………………6,5
Parkeergelegenheid….6,5
Bediening……………7,5
Totaaloordeel……….6,9

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.