afzuigkap in de kamer

Vrijdagavond speelde de FC weer thuis. Omdat heer Kok en ik invloedrijke vrienden binnen de FC-businessclub hebben, krijgen we nog wel eens een kaartje. Zo ook gisteravond. De FC speelde tegen Top Oss, laagvlieger in de eerste divisie. Die zouden we wel eens even gaan oprollen. Niets was minder waar. De eerste aanval van Top leidde gelijk tot de openingstreffer, waarna het stadion gelijk wat stiller werd. We zaten de eerste helft overigens ‘buiten’. Kon prima, was niks niet koud. Na de eerste helft besloten we binnen nog een biertje bakje koffie te halen en bleven we achter het glas zitten. Goed voor de gesteldheid en je kunt nog eens een biertje drankje halen.

Nadeel is wel dat er achter het glas wat meer ‘bleue’ mensen zitten dan op de tribune. Of, om het iets minder diplomatiek te stellen, wat een irritant achterlijk volk. Driewerf bah! Ouwehoeren over een woningproject, afzuigkappen in de kamer, succes in het leven, een dagje ‘Stockholm’ op en neer (met daarbij de conclusie dat Zweden een waardeloos land is), vreselijk. Vandaar dat heer Kok en ik ook op redelijk luide toon gingen praten over de belangrijke zaken des onzer levens. Zo moeten ze toch echt gehoord hebben dat ik die dag een deal had gesloten voor € 150 miljard. Van de provisie kon ik AJAX kopen. Kok wilde dan de FC er wel graag als filiaal bij. Geen enkel probleem. Daarna pakten we de mobieltjes en gingen we even bellen. Ik George Bush, Bertil belde Kofi Annan. Het ging over ons beider vriend Ruud, die inmiddels al weer een tijdje thuis was en weer eens aan de slag moest. Billenknijpen is toch werkelijk geen halsmisdaad, of niet, beste loglezers?

Enfin, het gepeupel voor ons gaf geen kik en brabbelde er vrolijk op los. Tot de hapjes kwamen. Toen nam het volume flink af en moest er gegeten worden. Ook wij kregen een paar hapjes. Nadat de hapjes door het gepeupel naar binnen geschrokt waren, begon het gebrabbel weer opnieuw. Gelukkig was het toen bijna afgelopen. Zwolle verloor, maar de echte verliezers zaten voor ons in de luxe stoelen van de businessclub. Bah wat een kansloos zaakje.

Daarentegen hebben we natuurlijk wel veel lol gehad.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.