moor

Een drukke donderdagavond. Eerst even bij (Jazeker de) hypotheker langs voor het ontbrekende deel van de financiering voor keuken en badkamer, daarna even de auto naar de garage gebracht voor wat onderhoud, en toen de stad in voor het zeer traditionele Diner Op Donderdag. De Keurbaas was zoals altijd laat (zoekt iemand nog een IT-er in de buurt van Zwolle? bel Keur) en dus zochten we vanaf half acht een plekje in een Zwols restaurant. We keken al even naar La Cucaracha, maar daar was het zo druk dat we een stukje verder zijn gelopen.

Uiteindelijk kwamen we uit bij Moor op de Grote Markt. We konden een plekje uitzoeken en kozen een mooie tafel tussen het restaurant en de serre. En oh, wat was ze mooi. Het is dat dit logje eigenlijk alleen lyrisch verhaalt over het eten, maar God wat was dat meisje daar mooi. Blond, schitterende lach, mooie stem. Mooi, mooi. Zoals gezegd: we gaan het niet hebben over dat bloedmooie meisje bij Moor in de bediening. We hebben het hier over het eten.

Om te beginnen bracht ze een bakje stokbrood, lauwwarm, met een op knoflook en pesto gebaseerde saus. Erg lekker. We kregen de kaart van haar en daarbij wat uitleg over hoe het bij Moor werkt. Let op. Van de kaart kies je óf a la carte, of je kiest een menu. In ‘menu’s’ heb je twee smaken: het Moor Special Menu (€ 25,00) of het Moor Special Menu (€ 35,00). We kozen voor het laatste menu. Bij het gewone special menu (;-)) zijn de voorgerechtjes vastgesteld, krijg je de risotto als tussengerecht, mag je van de hoofdgerechten er twee kiezen en is ook de keuze voor het nagerecht vrij. De DLX is meer voor smulpapen.

De keuze was dan ook niet moeilijk. Er kwam nog wat brood bij. Voor het DLX menu mogen we vier keer kiezen uit alle ‘starters’, krijgen we twee warme tussen gerechten, 3 warme hoofdgerechtjes en een Grande Surprise. Het water loopt je al in de mond als je de kaart ziet. Voor de starters kozen we voor La Tagliata (rauwe ossenhaas op rucola met acceto balsamico en parmesaan krullen), de witlofsalade (met appel en walnoot, aangemaakt met wasabimayonaise), de kip (gegrilld op een salade met geconfijte gember) en de rauwe, dun gesneden Marlijn (op een gemengde salade met dressing van mosterd en dille). Na een kwartiertje kwamen de gerechtjes op tafel. Allemaal errug lekker!

Als tussengerechtjes kozen we voor de Linguiri met geitenkaas, tomaat en walnoot (keur) en de pasta special (penne met rauwe ham en doperwtjes). Lekker, maar het was wel wat veel. Normaal gesproken geen probleem, maar dit keer toch wel lastig.

Als hoofdgerecht koos de Keurbaas de gerechten. We lieten de kabeljauwfilet (met tomaat en mosseltjes) komen, evenals de Wilde eend en de Kalfsribeye. Perfect. Vooral de eend smaakte uitstekend.

Tot slot hoefden we niet meer te kiezen. Een groot tableau werd op tafel neergezet met Creme Caramel (een omgekeerde creme brulée), die echt waanzinnig lekker was. Ook de koffiemuffin met roomijs was zalig, en met de kletskoppen met kaneelijs en butterscotch was ook al niks mis. Ook nuttigden we nog de nodige biertjes. We betaalden uiteindelijk € 84,00.

Oordeel
Prijs…………………..7,5
Kwaliteit……………..8,5 (factor 3)
Comfort………………7,0
Parkeergelegenheid….7,5
Bediening…………… 9,5
Totaaloordeel……….8,14

Eindshot
Wat een enorm verschil met die Italiaanse ballentent waar we vorige week zaten. Bij Moor is het personeel wel aardig en voorkomend, krijg je netjes een mandje brood en daarna nog eens wat extra zonder dat ze het op de rekening zetten. De menusamenstelling is wellicht wat onhandig, maar de uitleg maakt veel goed. Er wordt netjes gekookt. Overal een ruime voldoende, alleen zou er iets meer met de sauzen gedaan kunnen worden. Dan wordt Moor echt een toppertje. De Keurbaas vond het beter dan De Koperen Hoogte. Dat is wellicht wat overdreven, maar Moor is zeker een van de betere eetervaringen in Zwolle. Kortom: een bezoek waard.

  • Rinkelbel

    Ik proef hier toch wel een beetje gekleurd verslag… maar wat wil je als je lingerie met geitenkaas voorgeschoteld krijg.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.