BaiYok

Diner op Donderdag is de laatste weken wat in het slop geraakt. Grote drukte bij zowel de Keurbaas als Ray, zeg maar. Afgelopen donderdag vonden we eindelijk weer eens een gaatje om in de stad te eten. We gingen, op dringend verzoek van de heer Keur, naar het Thaise restaurant BaiYok. Aan de Diezerpoorterplas, een prachtig stukje Zwolle. Helaas zit BaiYok in een pand dat dit mooie stukje Zwolle weer wat minder mooi laat zijn. Maar goed, daar gaat het hier niet zo over.

Bij binnenkomst kregen we een drankje. Chris koos voor een rosé, ik nam een biertje van de tap (Hertog Jan –> ik vind het prima, zolang men maar geen Oranjeboom of Bavaria schenkt). We kregen de uitgebreide menukaart en maakten een keuze. Om te beginnen lieten we het voorgerecht komen, saté van ossenhaas. Tjonge, dat lukt thuis toch niet om het zo lekker op tafel te zetten hoor. Echt een smulgerechtje. . Na een tijdje kwam het hoofdgerecht op tafel. Ik liet gerecht 28 van de kaart komen, Kaeng pha naeng kai. Een originele Thaise pha naeng curry met stukjes kipfilet. Daar komt natuurlijk rijst bij. Om het geheel op tafel wat te upgraden hebben ze nog wat bijgerechten. Wij kozen daar voor wat Thaise noodles en een schaal groenten. Zo hou je de schijf van vijf in ere, nietwaar? De Keurbaas koos voor een gerecht van roergebakken ossenhaas. We deelden de hoofdgerechten. Was best lekker allemaal, hoewel ik de curry het lekkerst vond. Af en toe scherp, maar als je de pepertjes er een beetje uithaalt gaat het best. Omwille van de planning sloegen we het nagerecht over. We betaalden uiteindelijk € 70,00.

Oordeel
Prijs…………………..7,0
Kwaliteit……………..8,0 (factor 3)
Comfort………………7,0
Parkeergelegenheid….7,5
Bediening…………… 7,5
Totaaloordeel……….7,57

Eindshot
Bij BaiYok kun je heerlijk eten. De ontvangst is gastvrij en de bediening redelijk vlot. Als het druk is (en dat schijnt het nogal vaak te zijn) zit je wel een beetje dicht op elkaar. Bij mooi weer is het terras aan de Stadsgracht geopend en zit je lekker buiten te eten op een van de mooiste plekjes van Zwolle (Bij de Stadsmuur). Het eten was allemaal goed en met zorg klaargemaakt. Minpuntje is dat je voor de bijgerechten redelijk moet bijbetalen. Die zouden best wat vriendelijker geprijsd kunnen worden.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.