Klassiek

Om Hans Teeuwen maar eens te citeren, ‘ik hou van muziek. Mooie muziek’. Afgelopen vrijdag zat ik helemaal in m’n element achter de pc plaatjes te luisteren. En zo, van het ene op het andere moment, wordt de populaire muziek van nu verwisseld voor wat klassieke klanken. Ik had het er online over, in wat tweets, en het is best aardig om te zien dat er ook in het begin van de nacht mensen terugpraten en naar muziek gaan luisteren. Zo draaide ik een paar keer het allegro uit de Drie Violen van Bach, gespeeld door het Bach Collegium Stuttgart. Deze cd. Het -volgens mij mooiste- stukje beluisteren kan op Youtube. Vanavond na een dramatische squashnederlaag tegen vriend Erik leek het me fijn om weer een stukje muziek uit te zoeken. In een mailtje kwam ik toevallig een link tegen naar het Nessun Dorma van Pavarotti. Toevallig, want ik heb er lang niet altijd zin in. Maar mooi is het natuurlijk wel. Zo’n beetje Puccini’s meesterwerk, al zal ik nu wel wat liefhebbers tegen de haren instrijken. Over strijken gesproken, de uitvoering van Vanessa Mae van het Nessun Dorma (oa gespeeld op de Olympische Winterspelen in Turijn, bij het kunstschaatsen) is prachtig. En als ik er dan toch nog één mag noemen, beluister dan ook eens de opname van Andrea Bocelli. Ook prachtig!

En daarna, daarna streken we nog even verder. Met Air on a G string (Bach), in een uitvoering van Sarah Chang. Heb haar één keer gezien tijdens een Prinsengrachtconcert in Amsterdam en sta eigenlijk te popelen om opnieuw een concert te bezoeken. Prachtig. Luister maar eens. Fijne muziek. Want, zoals ik al zei, ‘ik hou van mooie muziek, met gevoel gespeeld door musici die hun instrument meester zijn en bereid zijn daar moeite voor de doen.’ Ik citeer graag;)

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.