Vakantie Adonis Resort, Tenerife

Vroeger ging je, om je te oriĆ«nteren op een vakantiebestemming, af op de plaatjes in de reisgidsen. Met een beetje geluk had je een kennis of familielid die al eens ‘daar’ geweest was: een welkome bron van informatie. Die methode is achterhaald. Er zijn genoeg websites met reiservaringen te vinden (zoals Zoover.nl en Vakantiereiswijzer.nl) zodat je een goede keuze kunt maken. En ook via Twitter kreeg ik vooral tal van tips, met name toeristisch. Toch kan het ook dan misgaan. We hadden een heerlijke vakantie hoor, in Adonis Resort op Tenerife. Wij zaten in Castalia Park. Heel gezellig, veel plezier, weinig wanklank, maar toch. Dit is de recensie die ik op ‘Zoover’ postte:

“Uiteindelijk hadden we een heerlijke vakantie. Maar daarvoor moesten we wel wat ‘eisen’ overboord zetten. Bij aankomst bleek het 2-kamer appartement niet voorzien van airco. Een fout bij het boeken, want dit stond ook niet bij de beschrijving. Bij de receptie wat koelte geregeld door een ventilator a 15 euro per week te huren. Verder zijn de bedden slecht, niet stevig en de matrassen vrij dun. Het zitje (terras) was ‘s-avonds heerlijk: aan een winkelgootje (de naam ‘Boulevard’ zou teveel eer zijn). Het ontbijt bij ‘Adonis’ is echt zonde van je geld. Boek gewoon logies en koop voor een paar euro dagelijks wat broodjes en beleg bij een supermarkt (bv de Spar bij het strand; ruim assortiment, dagelijks verse broodjes en beleg). Strandstoelen zijn niet gratis; 7 euro per persoon per dag. Pingelen is mogelijk;) Zwembaden bij het hotel niet uitgebreid, eerder klein, wel schoon. Receptie is wisselend; verwacht niet heel snel geholpen te worden. Niet elke receptionist spreekt goed Engels.”

Bij het vertrek spraken we ook een echtpaar dat -met 2 kinderen- all inclusive hadden geboekt bij Adonis in Tenerife. Die voelden zich zwaar bekocht. Slecht ontbijt, matige lunch en zeer slecht diner. Voor als je all-inclusives uit bijvoorbeeld Turkije gewend bent een lachertje. Karig aanbod, kwaliteit zeer matig, 1 koffie-automaat op 250 ‘eters’, allemaal niet toereikend. En dan hoor je “maak je niet druk, je bent op vakantie”. Precies. Ik wil me ook niet druk maken, maar zorg er dan voor dat de faciliteiten goed zijn. Voor 2000 euro mag je meer verwachten dan dit. En dan hebben we het nog niet eens over die ‘kakkerlakken’ van een centimeter of vijf die door je appartement banjeren…

Eettip
Bij Capri, richting het strand, eet je heerlijk. De Gazpacho is heel lekker, de risotto’s geweldig. Ook Coeur de Filet is prima, iets duurder, maar je eet er goed. Restaurants zitten tegenover elkaar en hebben dezelfde eigenaar.

Internettip
Huur en gebruik een Droam. Want gewone data-roaming is niet te betalen.

Dranktip
Op het strand zit, links van de trappen vanaf de ‘koopgoot’ gezien, een klein strandtentje. Het humeur van de Italiaanse uitbater klaart zienderogen op als je een paar euro voor ‘m achterlaat na de bestelling. Hoe dan ook, de cocktails ‘Daiqiri’ en ‘Mojito’ waren meer dan lekker en geweldig. Doen! Ook de ‘Bloody Mary’ was lekker, begreep ik van vrouwlief, maar mister Italiano heeft niet altijd tomaten(sap). De koffie valt tegen, niveau Senseo, ijsjes zijn overal zo ongeveer dezelfde prijs. Op de foto: een Pina Colada (beetje lafjes) naast een Negroni. Die laatste is de sterkste cocktail die op het strand geserveerd wordt: een flinke scheut Gin, een deel Vermouth en een deel Campari. Een beste slok!

 

*Update, 04-08-2011, 13.24 uur*: Geen kevers, maar kakkerlakken. Ook niet heel smakelijk natuurlijk.

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.