Super patat

Een van de lekkerste gerechten om te maken is patat. En dan niet gewone patat, nee: goeie patat. Die snijd je zelf. Uit aardappelen, mocht u niet doorhebben waar de patat vandaan komt. Nederlandse patat -of nog beter: Belgische (alwaar men het frieten noemt)- wordt gemaakt door een rauwe aardappel te snijden op gewenste formaat en dan de friet te frituren.  De beste manier is om de frieten eerst 4 minuten op 150 graden te frituren, dan een half uurtje laten rusten/uitlekken en daarna nog een paar minuten afbakken op 180 graden. En dan krijg je echt heerlijke frieten. Probeer ook eens te variëren! Strooi er bijvoorbeeld eens paprikakruiden overheen! De gezondste manier om patat tot je te nemen is niet met vette mayonaise, maar met gezonde ketchup. Daar kan geen groente tegenop! Andere lekkere sauzen om mee te combineren: de nieuwe Aioli zongedroogde tomaat van Remia. Echt, een delicatesse! Of hak een vers bieslookje in hele kleine stukjes en meng die door de mayonaise. Lekker en opeens is je saus ook veel gezonder geworden. Eet smakelijk!

Wat is jouw favoriete patatrecept?

Leave Your Comment Here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.