Eten in Utrecht: Goeie Louisa

Afgelopen zondag zijn we gaan eten bij brasserie Goeie Louisa  in Utrecht. De recensies op Iens en andere diningsites waren vrijwel allemaal lovend en ook via de tam-tam kwamen louter positieve geluiden tot ons. Kortom: reserveren en gaan. Op de website wordt een ogenschijnlijk smakelijk menu aangeprezen. Wie op zondag komt kan ook kiezen voor een vast menu. Vaak zien die menu’s er lekker uit. De prijs is schappelijk: 3-gangen, 25 euro per persoon; prima. Bij aankomst werd de jas netjes aangenomen en werden we aan een tafel in het keukengedeelte geplaatst. Mooie plek; leuk om mensen te kijken, uitzicht op de verrichtingen van het keukenpersoneel, helemaal goed. We werden vlot voorzien van een schaaltje zwarte olijven en een amuse (krokant bakje van koekdeeg met een tonijnvulling) waarna de drankjes gebracht werden. Wij kozen voor de witte huiswijn, de ‘Face to Face’, een Verdejo uit 2008 van het huis Bodegas Monte la Reina. Nou, das een fijn Spaans slurpertje. Prima wijn tegen een courante prijs (4,25 euro per glas). We kregen er een (gratis) karaf water bij. Er kwam (erg) lekker vers brood op tafel en de olijfolie werd uitgeschonken. Fijne olijfolie, met wat zout; het smaakte allemaal prima.

Dan het voorgerecht. Op een mooi bordje werd een fijn stukje gerookte forel met venkelgazpacho geserveerd. Mooie smaak, niet heel uitgesproken, maar prettig neutraal. De venkelgazpacho was helder en lekker koud en werd netjes aan tafel pas uitgeschonken. Een mooi gerecht. Als hoofdgerecht (we kozen voor het menu van 25 euro) kwam er big. Of varken, als u dat liever ziet. Hoe dan ook: het dier was dood en in plakken gesneden. Twee van die plakken op elk bord, met wat groente. In culinaire termen: Biglende gegaard met honing en tijm, bonne femme garnituur in een nieuw jasje. Lekker gerecht. Mooie portie vlees, lekkere -kort gegaarde- garnituur, goed op smaak. Vooral de grote erwten die net over de kook heen waren gehaald waren fijn. Ik mis toch nog een hap aardappel bij dit gerecht. Zo zou er mooi een gepofte aardappel bij passen, of wat in de oven gegaarde aardappeltjes. Geeft wat meer bite en body. Als nagerecht stond er een Tarte tatin met calvados saus op het menu. Lekker hoor, maar daar komen we niet voor. Met de bediening overlegd of we -tegen betaling van een meerprijs- ook voor de kaas konden gaan. Welnu, dat kon. Wat een wonder;)

De kaasplank werd voor 7,50 per persoon extra op de rekening gezet. Alleszins redelijk als je ziet wat je er voor krijgt. 7 mooie stukjes kaas met een begeleidend kaartje erbij, zodat je weet wat je eet. Het kaasplankje is samengesteld door boerderij De Lindenhoff (niet te verwarren met het toprestaurant uit Giethoorn). De toppers: een Royal Briard Suzérain uit Normandië, super zacht, de Napoleon Pyrenees Brebis (moet u eens raden waar die vandaan komt), een mooi smeuïg schapenkaasje, en de Friesisch Blue, een halfhard blauwaderkaasje uit Duitsland. Ook het Zwitserse hooikaasje was erg lekker. Eigenlijk gewoon een topkaasplank. En zeven stukken kaas, dat krijg je lang niet altijd! Complimenten daarvoor. Enig puntje van aanmerking: er had wel een blauwe druif bijgemogen. We dronken er een erg lekkere Marsala bij (zit tussen sherry en port in). Hiervoor rekende men 6 euro per glas. Na het eten nog een kop koffie met fijne zoetigheden en daarna op de fiets richting huis.

Een erg lekker avondje uit in hartje Utrecht. We betaalden uiteindelijk 115 euro voor eten, 4 glazen wijn, 2 glazen Marsala, de kaas en de koffie, aangevuld met een tip (11, 50). Aanrader. Als je je aan het menu houdt en niet teveel extra’s neemt, dan kom je met veel voor weinig weg.

    Leave Your Comment Here

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.